Ξεκινάει το Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021»

Από 14 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου τα δυο Θέατρα Βράχων - «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» - γεμίζουν με ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, με όλα τα μέτρα υγειινής και ασφαλείας.

Ξεκινάει το Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021»

Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι αφιερωμένο το Φεστιβάλ Βράχων και, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου με ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες Μαχήτριες της ελληνικής επανάστασης, για να ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή με την Καντάτα Ελευθερίας. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις όπως και η συναυλία αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση των Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη, Τάσου Λειβαδίτη είναι παραγωγές του Φεστιβάλ.

Ξεκινάει το Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021» - εικόνα 1
Το Θέατρο Βράχων σε άλλες εποχές, με φουλ κόσμο!

Στην Επανάσταση του 1821 έχουν αναφορά οι παραστάσεις «Ναπολεοντία» του Ανδρέα Στάικου, η «Επιθεώρηση 1821» των Φοίβου Δεληβοριά - Δημήτρη Καραντζά καθώς και το νέο έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη». Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και τις σημαντικότερες παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου, καθώς και συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών (Τάνια Τσανακλίδου, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Χαρούλης, Ματούλα Ζαμάνη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Viagra Boys, Solmaister, Δημήτρης Μητσοτάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell κ.ά.). Ακόμη, ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και μια παράσταση από το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα. Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, επτά εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Από 14 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου τα δυο Θέατρα Βράχων - «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» - γεμίζουν με ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, με όλα τα μέτρα υγειινής και ασφαλείας. Παρακάτω βλέπουμε το πλήρες πρόγραμμα:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.