Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα;

Η site specific περφόρμανς «Open light» των Γιούλας Μπούνταλη και Χριστίνας Θανάσουλα διεκδικεί ξανά τον δημόσιο χώρο και μας καλεί σε μια προσωπική ενδοσκόπηση.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα;

Στον χώρο «Προσωρινός» της οδού Δεινοκράτους μας καλούν από 28 Μαΐου έως 6 Ιουνίου η Γιούλα Μπούνταλη και η Χριστίνα Θανάσουλα για να γίνουμε κομμάτι του «Open light». Μιας παράστασης χωρίς πλατεία και φουαγιέ, όπου θεατές είναι οι περαστικοί του δρόμου.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 1
Μια δυναμική βιτρίνα γεμάτη ιστορίες. © Μαριέττα Παυλάκη

Μια βιτρίνα μετασχηματίζεται σε ένα σκηνικό τόπο υπερέκθεσης, κατανάλωσης, δημόσιας και ιδιωτικής έκφρασης σε μια περιοχή γνωστή για τα εμπορικά της καταστήματα, την συνοικία του Κολωνακίου. Σε κείμενο και ερμηνεία της Γιούλας Μπούνταλη και σύλληψη, σχεδιασμό φωτισμών της Χριστίνας Θανάσουλα, η παράσταση ακροβατεί μεταξύ φωτιστικής εγκατάστασης, site specific περφόρμανς και street art, με στόχο να διεκδικήσει τον δημόσιο χώρο ξανά από την αρχή, καθώς και τη θέση μας μέσα σε αυτόν. Αφήνοντας, παράλληλα, περιθώρια προσωπικής ενδοσκόπησης, όπως κοιτάζουμε τον εαυτό μας μέσα από τη βιτρίνα αλλά και μέσα από τα μάτια του άλλου που βρίσκεται απέναντι μας.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 2
Η ερμηνεύτρια και συγγραφέας του «Open light», Γιούλα Μπούνταλη. © Μαριέττα Παυλάκη

Δεκαέξι αυτοτελή κομμάτια παραστατικού υλικού, με άλλα λόγια δεκαέξι διαφορετικές ιστορίες, ξεπροβάλλουν μέσα από φως, μουσική, ήχους και λέξεις για να συνθέσουν ένα σκηνικό πείραμα -διάρκειας 40 λεπτών- που σχολιάζει την νέα πραγματικότητα που ζούμε. Τη μουσική υπογράφει το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής Devika.

i 28-30 Μαΐου & 4-6 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 3
© Μαριέττα Παυλάκη

Περισσότερες πληροφορίες

Open light

  • Site specific performance
  • Διάρκεια: 40 '

Μια βιτρίνα στήνεται σε ένα τοπίο υπερέκθεσης και καταναλωτισμού, με θεατές τους περαστικούς. Η περφόρμανς που ακροβατεί μεταξύ φωτιστικής εγκατάστασης και street art διεκδικεί εκ νέου τον δημόσιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Γιώργος Κουτλής στο Εθνικό με άπαιχτο αστυνομικό θρίλερ παραλόγου

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο "Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ" του σύγχρονου διακεκριμένου συγγραφέα Ντιμίτρι Ντανίλοφ με τους Δημήτρη Ήμελλο και Άρη Μπαλή στον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2022

Τα "Πρωτοσέλιδα" του 1922 σε μια παράσταση για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η ομάδα της Baumstrasse παρουσιάζει ένα νέο έργο που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα ερωτήματα που γέννησε η καταστροφή του 1922.

Γρηγόρης Βαλτινός: "Το "Da" είναι μια μέθοδος ζωής"

Ένα έργο που γλυκαίνει την ψυχή είναι το αυτοβιογραφικό "Da" του Χιού Λέοναρντ. Μας το επιβεβαιώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, o οποίος ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο Ιλίσια (από 8/10).

"Lebensraum": Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη

Το επίκαιρο έργο του Θανάση Τριαρίδη που εμπνέεται από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Faust.

Το Μικρό Εθνικό συζητά στην διημερίδα "Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία"

Το εφηβικό θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο" στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά.

"Ζορμπάς": Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές για την παράσταση

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τα λόγια του θιάσου.