Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα;

Η site specific περφόρμανς «Open light» των Γιούλας Μπούνταλη και Χριστίνας Θανάσουλα διεκδικεί ξανά τον δημόσιο χώρο και μας καλεί σε μια προσωπική ενδοσκόπηση.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα;

Στον χώρο «Προσωρινός» της οδού Δεινοκράτους μας καλούν από 28 Μαΐου έως 6 Ιουνίου η Γιούλα Μπούνταλη και η Χριστίνα Θανάσουλα για να γίνουμε κομμάτι του «Open light». Μιας παράστασης χωρίς πλατεία και φουαγιέ, όπου θεατές είναι οι περαστικοί του δρόμου.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 1
Μια δυναμική βιτρίνα γεμάτη ιστορίες. © Μαριέττα Παυλάκη

Μια βιτρίνα μετασχηματίζεται σε ένα σκηνικό τόπο υπερέκθεσης, κατανάλωσης, δημόσιας και ιδιωτικής έκφρασης σε μια περιοχή γνωστή για τα εμπορικά της καταστήματα, την συνοικία του Κολωνακίου. Σε κείμενο και ερμηνεία της Γιούλας Μπούνταλη και σύλληψη, σχεδιασμό φωτισμών της Χριστίνας Θανάσουλα, η παράσταση ακροβατεί μεταξύ φωτιστικής εγκατάστασης, site specific περφόρμανς και street art, με στόχο να διεκδικήσει τον δημόσιο χώρο ξανά από την αρχή, καθώς και τη θέση μας μέσα σε αυτόν. Αφήνοντας, παράλληλα, περιθώρια προσωπικής ενδοσκόπησης, όπως κοιτάζουμε τον εαυτό μας μέσα από τη βιτρίνα αλλά και μέσα από τα μάτια του άλλου που βρίσκεται απέναντι μας.

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 2
Η ερμηνεύτρια και συγγραφέας του «Open light», Γιούλα Μπούνταλη. © Μαριέττα Παυλάκη

Δεκαέξι αυτοτελή κομμάτια παραστατικού υλικού, με άλλα λόγια δεκαέξι διαφορετικές ιστορίες, ξεπροβάλλουν μέσα από φως, μουσική, ήχους και λέξεις για να συνθέσουν ένα σκηνικό πείραμα -διάρκειας 40 λεπτών- που σχολιάζει την νέα πραγματικότητα που ζούμε. Τη μουσική υπογράφει το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής Devika.

i 28-30 Μαΐου & 4-6 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου μέσα από μια βιτρίνα; - εικόνα 3
© Μαριέττα Παυλάκη

Περισσότερες πληροφορίες

Open light

  • Site specific performance
  • Διάρκεια: 40 '

Μια βιτρίνα στήνεται σε ένα τοπίο υπερέκθεσης και καταναλωτισμού, με θεατές τους περαστικούς. Η περφόρμανς που ακροβατεί μεταξύ φωτιστικής εγκατάστασης και street art διεκδικεί εκ νέου τον δημόσιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.