Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή

Τελευταία ευκαιρία για να δούμε on demand πέντε παραστάσεις που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και διαστάσεις.

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή

Έχουν περάσει μήνες από τότε που παρευρεθήκαμε σε κάποια συναυλία και πολλοί ίσως να μην θυμόμαστε την τελευταία φορά που πήγαμε σινεμά ή στο θέατρο. Ωστόσο, καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες έχουν προσπαθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, κάνοντας διαθέσιμη την δουλειά τους στο διαδίκτυο. Για όλους τους φίλους του θεάτρου, αυτές είναι κάποιες από τις online παραστάσεις που μπορείς να βρεις online αυτό το Μάιο.

«Πίσω από το πέπλο»: Η μοίρα του πρωταγωνιστή βρίσκεται στα χέρια σου

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή - εικόνα 1

Η παράσταση «Πίσω από το πέπλο» είναι η πρώτη διαδραστική online θεατρική παράσταση με ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό... το κοινό καθορίζει τη μοίρα του πρωταγωνιστή! Ακολουθήστε την ιστορία του Ωμέγα, ενός νεαρού άντρα που ξαφνικά θα βρεθεί σε μια άλλη διάσταση που δεν γνωρίζει κι εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις αλήθειες του. Σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα του έργου, οι συνθήκες της πανδημίας την έφεραν αντιμέτωπη με τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα, όπως το αναπόφευκτο της ύπαρξής μας, αλλά και το πως αντιμετωπίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τον θάνατο που συμβαίνει γύρω μας. Σε αυτές τις συνθήκες γεννήθηκε μέσα στην πανδημία το έργο, το οποίο κινηματογραφήθηκε ειδικά, έτσι ώστε το κοινό να το παρακολουθήσει από τις οθόνες του. Το σενάριο και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Βάσια Βασιλείου, την οργάνωση και παραγωγή ο Γιάννης Τσούκας, οι οποίοι και πρωταγωνιστούν μαζί με την Εύη Τσακλάνου.

i Δείτε την παράσταση στις 22 & 23/5 στις 6 μ.μ. (με ελληνικούς υπότιτλους) και στις 8 μ.μ. | Προπώληση μέσω viva.gr

Αλέκος Αλεξανδράκης και Νόρα Βαλσάμη στο «Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας»

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή - εικόνα 2

Οι επιχειρήσεις Λεμπέση σε συνεργασία με τη Drama and Music Productions παρουσιάζουν διαδικτυακά την παράσταση «Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την Νόρα Βαλσάμη σχεδόν 33 χρόνια μετά, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, σκηνοθεσία Leon Rubin και τηλεσκηνοθεσία Κυριάκου Καλαματιανού. Το αστυνομικό θρίλερ και δικαστικό δράμα του Τζέφρι Άστερ που συνδυάζει την αγωνία και το μελοδραματικό στοιχείο, πραγματεύεται τη δίκη ενός επιφανούς δικαστή για την πιθανή δολοφονία της γυναίκας του με μεγαλύτερη δόση φαρμάκου, ενώ θέτει το κοινωνικό ερώτημα της ευθανασίας. Στην καλύτερη μέχρι τότε ερμηνεία της καριέρας της, η Νόρα Βαλσάμη στο πλευρό του δεξιοτέχνη Αλέκου Αλεξανδράκη, ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς στο θέατρο Αλίκη τη σεζόν 1988-1989 με το έργο του Άστερ που παίχτηκε τότε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συμπρωταγωνιστούσαν οι Βύρων Πάλλης, Γιώργος Διαλεγμένος, Νίκος Κούρος, Δήμητρα Ζέζα, Ευάγγελος Πρωτόπαπας, Τάσος Κωστής, Νίκος Δαφνής. Δέκα χρόνια αργότερα, η παράσταση ξανανέβηκε, αυτή την φορά στο θέατρο Λαμπέτη, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κοραλία Καράντη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, και μετάφραση από τον Μίνωα Βολανάκη.

i Δείτε την παράσταση on demand έως τις 23 Μαΐου | Προπώληση μέσω viva.gr

«Το σύνδρομο της Εύας» με φόντο το θεατρικό Μπρόντγουαιη

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή - εικόνα 3

Η παράσταση της ομάδας Πλάνη «Το σύνδρομο της Εύας» ανέβηκε για λίγες παραστάσεις τον Μάρτιο του 2020. Τώρα επιστρέφει σε on demand προβολή για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των παρασκηνίων του Μπρόντγουαιη από τον οποίο εμπνέεται η συγγραφέας Άννα Ετιαρίδου σε ένα έργο γεμάτο ζωντάνια, μαύρο χιούμορ, σασπένς και απρόβλεπτους χαρακτήρες. Η κεντρική ηρωίδα είναι μια καταξιωμένη ηθοποιός και επί χρόνια βασίλισσα των θεατρικών σκηνών του Μπρόντγουαιη, στα όρια της μετάβασής της στην μέση ηλικία, που βρίσκεται σε καλλιτεχνική κρίση και νιώθει ότι το «άστρο» της τείνει να σβήσει... μέχρι που γνωρίζει την Εύα. Η Εύα είναι μια νεαρή θαυμάστριά της που δείχνει να την λατρεύει και την οποία η ίδια και οι φίλοι της «αγκαλιάζουν» και της ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Όμως η Εύα δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση μιας νέας ηθοποιού και δείχνει να θέλει πολλά περισσότερα... Μέσα σε μια απόλυτα θεατρική ατμόσφαιρα, το έργο μιλάει για την καλλιτεχνική κούραση, την κρίση της μέσης ηλικίας, την άρρωστη φιλοδοξία, τα ψυχολογικά αδιέξοδα, τις διαφωνίες και την σύμπραξη των καλλιτεχνών του θεάτρου. Ο Κώστας Δελακούρας έχει αναλάβει την σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστούν οι Άννα Ετιαρίδου, Σοφία Ιωακειμίδη, Γιάννα Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Καρούζος, Ελένη Γιάχου, Κώστας Δελακούρας.

i Δείτε την παράσταση on demand έως 31/5 | Δείτε το trailer εδώ | Προπώληση μέσω viva.gr

Ποιοί είναι «Αυτοί που πετούν στα σύννεφα»;

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή - εικόνα 4

Άλλη μια παράσταση που βρήκε καταφύγιο online είναι το «Αυτοί που πετούν στα σύννεφα» σε κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία της Νατάσα Παπαμιχαήλ. Ένα ιδιαίτερο μείγμα ατόμων... ένας νεκροθάφτης, ένα παντρεμένο ζευγάρι, μια νοσοκόμα, τρεις φίλοι, η Βιρτζίνια Γουλφ και ο κος Στιντ, ένας άντρας, η μάνα και μια πόρνη συζητούν ή... μονολογούν για τον Άγγλο ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, που απεβίωσε στη Σκύρο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η παράσταση κάνει ένα ταξίδι από την Σκύρο στην Αγγλία και από την Αγγλία στην Ικαρία και τον Πειραιά, από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο σήμερα, αλλά και στις αγωνίες και τους φόβους των ανθρώπων, άλλοτε παράλογοι ή παράλογα λογικοί, εμπαθείς ή συμπαθείς, ειλικρινείς και σπαρακτικοί. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, η παράσταση «είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα». Παίζουν: Έλενα Αρβανίτη, Χριστίνα Δενδρινού, Καλλιόπη Καραμάνη, Δημήτρης Μαύρος, Ηλίας Μπαγεώργος, Γιούλη Μπανούση, Χριστόδουλος Στυλιανού. Από τις 3 Μαΐου, το θέατρο Olvio διαθέτει το 50% των εσόδων από την παράσταση στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

i Δείτε την παράσταση on demand έως 31/5 | Δείτε το trailer εδώ | Προπώληση μέσω viva.gr

Οι «Κούκλες» επιστρέφουν

Η πρώτη διαδραστική online παράσταση και τέσσερις ακόμα έρχονται σε διαδικτυακή προβολή - εικόνα 5

Σε δωρεάν διαδικτυακή προβολή παίζεται η πολυσυζητημένη παράσταση «Κούκλες» σε σκηνοθεσία και κείμενο του Νικόλα Ανδρουλάκη, σε μια πρωτότυπη κινηματογραφική σύνθεση. Βασισμένη στο «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν που τάραξε τα νερά των κοινωνικών δεδομένων αιώνων, η παράσταση μιλά για την θέση της γυναίκας σε μια πατριαρχική κοινωνία μέσα από τα μάτια της ηρωίδας του έργου και τις πολλαπλές πτυχές της. Η ιστορία του έργου εστιάζει σε ένα κουκλόσπιτο στο οποίο κατοικούν δέκα γυναίκες. «Ένας χορός κέρινων ομοιωμάτων… ή αμαζόνων σε εγρήγορση. Όλες με πολλούς ρόλους. Όλες νεαρές, αλαβάστρινες, κούκλες, μητέρες, κόρες, σύζυγοι, αδελφές, φίλες, ερωμένες, ξένες. Μαριονέτες και επαναστάτριες. Βγαίνουν από το κεχριμπάρι τους, εξερευνούν η μία την άλλη και όλες μαζί χειραγωγούνται από τον δημιουργό τους...». Πρωταγωνιστούν οι: Άννα-Μαρία Βέλλη, Ναταλία Δήμου, Εύη Δόβελου, Άλκηστις Ζιρώ, Ειρήνη Καζαριάν, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Έλενα Μεγγρέλη, Έμιλυ Νικόλα, Ζαϊρα Νικολακοπούλου, Αναστασία Παντούση, Χριστίνα-Άρτεμις Παπατριανταφύλλου, Δώρα Σαμψώνα,Βίνα Σέργη, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Ιώβη Φραγκάτου και η Ράνια Οικονομίδου.

i Δείτε την παράσταση on demand στο Vimeo εδώ έως τις 30/5.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.