Ακρόαση ανακοινώνει το Εθνικό Θέατρο

Άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς αναζητά το Εθνικό Θέατρο για την νέα παιδική παραγωγή που θα σκηνοθετήσει η Σοφία Μαραθάκη.

Ακρόαση ανακοινώνει το Εθνικό Θέατρο

Για την επόμενη παιδική παραγωγή προετοιμάζεται το Εθνικό Θέατρο και αναζητά άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς με ερμηνευτική ηλικία 15 έως 25 ετών (η γνώση μουσικού οργάνου θα συνεκτιμηθεί θετικά). Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σοφία Μαραθάκη και η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή Τσίλερ κατά τη θεατρική περίοδο 2021-2022.

Η Σοφία Μαραθάκη είναι μια από τις πιο αξιόλογες σκηνοθέτιδες της γενιάς της κι έχει τραβήξει την προσοχή μας από το 2014 για τις ιδέες της αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ενορχηστρώνει σκηνοθετικά την ομάδα της ΑΤΟΝΑλ, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη σωματικότητα. Μαζί με τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες της, θα εξετάσει τα βιογραφικά των υποψηφίων, οι οποίοι όταν θα κληθούν στην ακρόαση έχοντας προετοιμάσει τα εξής:
- Ένα τραγούδι της αρεσκείας τους (ελληνικό ή ξένο)
- Ένα θεατρικό μονόλογο της αρεσκείας τους (από την σύγχρονη ελληνική ή παγκόσμια δραματουργία)
- Να έχουν μαζί τους και να διαβάσουν ένα σύντομο απόσπασμα λογοτεχνικού βιβλίου της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας (πχ. Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρρή, Ηλίας Βενέζης, Διδώ Σωτηρίου κτλ).

Η ακρόαση θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις κατά συνέπεια όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον παρακαλούνται για τη διαθεσιμότητά τους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2021, ενώ οι δοκιμές της παραγωγής προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 ηλεκτρονικά στο cv@n-t.gr αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email «Ακρόαση – Παιδική Παραγωγή ΕΘ – Θεατρική περίοδος 2021-2022».

Ακρόαση ανακοινώνει το Εθνικό Θέατρο - εικόνα 1

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Η ενημέρωση των υποψηφίων στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email. Όλοι οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν βιογραφικό θα ενημερωθούν σχετικά με την συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Όσοι υποψήφιοι γνωρίζουν μουσικό όργανο παρακαλούνται να το έχουν μαζί τους στην ακρόαση εφόσον φυσικά είναι εύκολα μεταφερόμενο.

Είναι αυτονόητο πως το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ασφαλή διεξαγωγή δοκιμών θα εφαρμόσει τα ίδια πρωτόκολλα και στη διεξαγωγή της ακρόασης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες των 5 ατόμων. Η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.