Χουβαρδάς και Καταλειφός σκηνοθετούν για το φεστιβαλικό ραδιόφωνο

Ραδιοφωνικά έργα, βασισμένα σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα θα σκηνοθετήσουν πέντε σκηνοθέτες διαφορετικών γενεών για το πρόγραμμα των Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών.

Χουβαρδάς και Καταλειφός σκηνοθετούν για το φεστιβαλικό ραδιόφωνο

Υπομονή μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, τότε θα ξεκινήσει η νέα δράση του Open Plan, τα Radio Plays, μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών, σε καλλιτεχνική σύλληψη της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ προσκαλεί πέντε ξεχωριστούς δημιουργούς, καταξιωμένους και ανερχόμενους, τον Γιάννη Χουβαρδά, τoν Δημήτρη Καταλειφό, τον Αργύρη Ξάφη, τη Μαρία Μαγκανάρη και τον Γιώργο Κουτλή, να αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία αντίστοιχων ραδιοφωνικών έργων, βασισμένων σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, τα οποία ζωντανεύουν φωνές αγαπημένων ηθοποιών απ’ όλες τις γενιές του Θεάτρου μας. Το πρόγραμμα των Radio Plays, θα μεταδίδεται από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.