Τελευταία ευκαιρία να απολαύσετε το «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Ένα εμβληματικό έργο, τέσσερις σπουδαίοι πρωταγωνιστές και η σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα σε δύο τελευταίες παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Τελευταία ευκαιρία να απολαύσετε το «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Δεν ήταν μόνο από τις πιο ωραίες δουλειές του Γιάννη Κακλέα, αλλά και μια παράσταση με μεγάλη συμβολική δύναμη, καθώς σηματοδότησε την επανέναρξη της θεατρικής δραστηριότητας ύστερα από το τρίμηνο σχεδόν lockdown. Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ έγινε ο ιδανικός καμβάς για να μας θυμήσει ότι ο πυρήνας, και γι’ αυτό η δύναμη, αυτού του κόσμου είναι ο Άνθρωπος - ένα μήνυμα με πολλαπλές αναγνώσεις, που απόκτησαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία υπό τη σκιά της πρόσφατης πανδημίας. Γλυκόπικρη, σκοτεινή σαν αλλόκοτος εφιάλτης και ανάλαφρη σαν νούμερο τσίρκου, η παράσταση περιόδευσε με επιτυχία στα ανοιχτά θέατρα της χώρας αποδεικνύοντας ότι όταν έχουμε να κάνουμε με καλό θέατρο κανένα έργο δεν είναι «απροσπέλαστο».

Στο δυναμικό της παράστασης βρίσκονται τέσσερις ηθοποιοί διαφορετικής γενιάς, ο καθένας από τους οποίους πραγματοποιεί έναν προσωπικό υποκριτικό άθλο και όλοι μαζί συμπληρώνουν ένα από τα πιο καλοκουρδισμένα ερμηνευτικά ανσάμπλ που έχουμε απολαύσει στη σκηνή: ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος έχουν πολύ ωραία χημεία μεταξύ τους ερμηνεύοντας τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν, ενώ ο Άρης Σερβετάλης και ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι αφοπλιστικοί στους ρόλους του Πότζο και του Λάκι, αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες παραστάσεις του «Περιμένοντας τον Γκοντό» θα δοθούν στο Ηρώδειο, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού νομπελίστα, κι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του θεάτρου του παραλόγου, παρωδεί την προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει την ίδια του την ύπαρξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.