Μια «Εταιρεία διαζυγίων» στήνεται στο Αλκυονίς

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τους Αντώνη Λουδάρο, Μέμο Μπεγνή και Ματίνα Νικολάου σε μια γαλλική κωμωδία με αναπάντεχη τροπή.

Μια «Εταιρεία διαζυγίων» στήνεται στο Αλκυονίς

Ο Σταμάτης Φασουλής ετοιμάζεται ήδη για τη νέα σεζόν που θα τον βρει στο θέατρο Αλκυονίς από τις 17 Οκτωβρίου, το οποίο μόλις πέρυσι προστέθηκε στη ναυαρχίδα των Θεατρικών Σκηνών. Αφορμή η σύγχρονη γαλλική κωμωδία «Εταιρεία διαζυγίων» του Τριστάν Πετιζιράρ, που παρουσιάζει σε δική του απόδοση και σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου. «Και τώρα… πώς μιλάς για χωρισμό;» αναρωτιούνται οι τρεις πρωταγωνιστές που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής τρεις αγαπημένοι από το κοινό ηθοποιοί, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Μέμος Μπεγνής και η Ματίνα Νικολάου. Ένας ατζέντης διαζυγίων, ο Έρικ, έχει κάνει τον χωρισμό επάγγελμα, με στόχο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Ένα βράδυ ετοιμάζεται να ανακοινώσει σε μια γυναίκα ότι ο άντρας της αποφάσισε να την εγκαταλείψει. Αυτό, όμως, που θα ακολουθήσει στη συνέχεια κανείς δεν το περιμένει! Το γεμάτο ανατροπές έργο που γράφτηκε το 2015, κατακτώντας υποψηφιότητα για την κατηγορία καλύτερου Γάλλου συγγραφέα στα Βραβεία Μολιέρου, παίχτηκε για περισσότερες από 400 παραστάσεις στο Παρίσι. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Μουρίκης, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Εταιρεία διαζυγίων

  • Κωμωδία

Ένας ατζέντης διαζυγίων ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα κακά νέα σε μια γυναίκα, χωρίς όμως να είναι προετοιμασμένος για την αναπάντεχη τροπή που θα πάρουν τα πράγματα.

Αλκυονίς

Ιουλιανού 42-46

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.