Καβογιάννη-Κίτσου συναντιούνται στο «Τρίτο Στεφάνι»

Το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία  του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα φέρει μαζί στη σκηνή του Παλλάς, τη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου.

Καβογιάννη-Κίτσου συναντιούνται στο «Τρίτο Στεφάνι»

«Τρέμω να ξαναπεράσω αυτά που πέρασα με το «Τρίτο Στεφάνι». Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μου κόστισε αυτό το βιβλίο. Το έχω πληρώσει με τη μισή μου ζωή». Αυτή ήταν η απάντηση του Κώστα Ταχτσή όταν ρωτήθηκε γιατί δεν γράφει ένα καινούριο μυθιστόρημα. Πράγματι, εκτός από τα αυτοβιογραφικά στοιχεία, το έργο αφουγκράζεται τον παλμό της μεταπολεμικής Ελλάδας, μετατρέποντας τις ζωές δύο γυναικών σε επώδυνη συλλογική μνήμη. Οι εμπειρίες μιας ολόκληρης εποχής ζωντανεύουν στο «Τρίτο Στεφάνι», με τη μορφή μιας παραληρηματικής παρλάτας, άλλοτε δραματικής άλλοτε χιουμοριστικής, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Ο σκηνοθέτης δεν βρίσκεται σε άγνωστα νερά. Την σεζόν 1995-1996, το «Τρίτο Στεφάνι» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, και ο Μαρκουλάκης υποδυόταν τον Δημήτρη. Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, παρουσιάζει τη δική του ανάγνωση στο έργο, με πρωταγωνίστριες την Μαρία Καβογιάννη και την Μαρία Κίτσου. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν την Εκάβη και την Νίνα, δύο ρόλους που αρχικά ανέλαβαν ραδιοφωνικά η Σμάρω Στεφανίδου και η Ρένα Βλαχοπούλου. Οι γυναίκες-σύμβολα μιας τάξης και μιας εποχής, ματώνουν, αλλά ποτέ δεν χάνουν την πίστη τους στη ζωή. Όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξομολογήθηκε στο «α»: “Η Εκάβη και η Νίνα έχουν και οι δύο πίσω τους χαμένους παραδείσους, αλλά είναι ωραίο που στο έργο δεν στέκονται στις κακουχίες, αλλά σου δείχνουν ότι η ζωή είναι ένα τρένο που πηγαίνει και θα συνεχίσει να πηγαίνει… Κι εμείς μαζί του. Ουσιαστικά σου λέει: «Ζήσε».”

Το «Τρίτο Στεφάνι» έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, από τις 10 Οκτωβρίου 2020, με έναν εικοσαμελή θίασο και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα. Δίπλα στη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου παίζουν οι: Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη, Δημήτρης Καραβιώτης, Σύρμω Κεκέ, Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Νούσης, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το τρίτο στεφάνι

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία, το οποίο αφηγείται την Ιστορία της χώρας μέσα από τη ζωή δύο γυναικών με φόντο τον Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.