Στη δροσιά του Γαλλικού Ινστιτούτου

Βραδιά ανάγνωσης στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου με τον Πολύδωρο Βογιατζή και την Άλκηστη Πουλοπούλου.

Στη δροσιά του Γαλλικού Ινστιτούτου

Δυο καλά κρυμμένα μυστικά υπάρχουν στη γειτονιά του Κολωνακίου: ο καταπράσινος κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδότου 6 ) και η ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Και οι δυο χώροι συνδεδεμένοι με τον πολιτισμό και τη διανόηση θα είναι ανοιχτοί για το κοινό που αναζητά ιδιαίτερες καλλιτεχνικές απολαύσεις μέσα στο καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι. Σε ένα open air σινεμά θα μεταμορφωθεί ο κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για να φιλοξενήσει το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, στις 1/9. Πάρτε κιάλια κι ανεβείτε στον 4ο όροφο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η θέα από την ταράτσα που βρίσκεται στη σκιά του Λυκαβηττού, θα σας αφήσει άφωνους. Αν σας αρέσει η λογοτεχνία η ιδανική ευκαιρία για να την επισκεφθείτε είναι η βραδιά ανάγνωσης με τον Πολύδωρο Βογιατζή και την Άλκηστη Πουλοπούλου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. (πληροφορίες στο https://www.ifa.gr/el/).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.