Η σαρωτική «Αντιγόνη» του Στρούμπου βγαίνει σε περιοδεία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν περιοδεύει ανά την Ελλάδα.

Η σαρωτική «Αντιγόνη» του Στρούμπου βγαίνει σε περιοδεία

«Πιστεύω ότι όσο υπάρχει Άνθρωπος θα υπάρχει και Θέατρο, αυτή η μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης που δεν μπορεί να χωρέσει οριστικά μέσα στις σελίδες του διαδικτύου, γιατί στον πυρήνα της βρίσκεται η ζωτική ενέργεια» σημειώνει ο Σάββας Στρούμπος με αφορμή τη νέα πραγματικότητα που μας περιστοιχίζει αλλά και την έναρξη της περιοδείας της «Αντιγόνης» με την ομάδα του, Σημείο Μηδέν. Με αφετηρία τον Φρύνιχο των Δελφών και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο της πόλης ξεκινά στις 17 Ιουλίου η περιοδεία της παράστασης, που ολοκληρώνει τη δεύτερη συνολικά σεζόν της με μεγάλη επιτυχία, σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα, με σταθερή βάση της πάντα τον Νέο Χώρο του θεάτρου Άττις. Στην Αττική αναμένουμε την παράσταση στο θέατρο Πέτρας στις 24/8 αλλά και στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας στις 30/8 στο πλαίσιο των Αισχυλείων.

Η σαρωτική «Αντιγόνη» του Στρούμπου βγαίνει σε περιοδεία - εικόνα 1
©Αντωνία Κάντα

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος με την «Αντιγόνη» επιστρέφει στην τελετουργική και πολιτική προέκταση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, πατώντας πάνω στη μετάφραση που δημιούργησε ειδικά για τις ανάγκες της ερευνητικής διαδικασίας ο Δημήτρης Δημητριάδης. Η παράσταση, άλλωστε, είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου εργαστηρίου της ομάδας πάνω στο σοφόκλειο δράμα. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Λεωνίδα Μαριδάκη και οι φωτισμοί του Κώστα Μπεθάνη αγκαλιάζουν το σκηνοθετικό όραμα, από κοινού με τη διαμόρφωση του χώρου και την ενδυματολογική επιμέλεια του ίδιου του σκηνοθέτη. Η Έβελυν Ασουάντ, την οποία ξεχωρίσαμε στις «Τρωάδες» του Θόδωρου Τερζόπουλου, ερμηνεύει το ρόλο της Αντιγόνης. Ο Κωνσταντίνος Γώγουλος και η Έλλη Ιγγλίζ, που είδαμε μαζί με την Ασουάντ στο ατμοσφαιρικό «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Στρούμπου ανεβαίνουν επί σκηνής ως Κρέων και σε διπλό ρόλο ως Τειρεσίας και κορυφαία του Χορού, αντίστοιχα. Συμπρωταγωνιστούν οι Άννα Μαρκά-Μπονισέλ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος.

Η σαρωτική «Αντιγόνη» του Στρούμπου βγαίνει σε περιοδεία - εικόνα 2

i Προπώληση μέσω viva.gr | Πληροφορίες: 2103225207 | simeiomiden.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου ερευνητικού εργαστηρίου πάνω στην αρχαία τραγωδία, που αντιμετωπίζει την «Αντιγόνη» ως ένα έργο για την επανεκκίνηση της ζωής μετά τον πόλεμο.

Θέατρο Πέτρας

Τέρμα Λεωφόρου 25ης Μαρτίου και Σουλίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2022

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.