Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζει σε διπλό ταμπλό στο Χυτήριο

Με τον Σωτήρη Χατζάκη και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συμπράττει ο γνωστός σκηνοθέτης φέτος το καλοκαίρι σε δύο open air θεατρικές παραγωγές.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζει σε διπλό ταμπλό στο Χυτήριο

Ο Δημήτρης Μυλωνάς αφήνει για λίγο το Από Μηχανής Θέατρο και ετοιμάζεται για διπλή πρεμιέρα στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο, δίνοντας μας αφορμή για καλοκαιρινή θεατρική εξόρμηση από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Η αυλαία σηκώνεται στις 13 Ιουλίου με ένα κωμικό μπραντεφέρ για δύο στο «Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν, όπου ο γνωστός σκηνοθέτης συμπρωταγωνιστεί με τον Σωτήρη Χατζάκη, ενώ σε δική του σκηνοθεσία θα δούμε και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο «Υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον από 15 Ιουλίου, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Αξίζει, φυσικά, να αναφέρουμε και τον «Κήπο» του Μπρους Γκουτς με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά και επαναλαμβάνεται σε πανελλαδική περιοδεία.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζει σε διπλό ταμπλό στο Χυτήριο - εικόνα 1

Μπορεί να μην προλάβαμε να δούμε τον Δημήτρη Μυλωνά και τον Σωτήρη Χατζάκη στο «Σλουθ», το οποίο έχει ήδη μετατεθεί για τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα τους δούμε όμως σε ένα άλλο θεατρικό ντουέτο με εξίσου ανεβασμένη -αν και στην προκειμένη περίπτωση κωμική- ένταση τα δευτερότριτα του καλοκαιριού. Είναι η δεύτερη φορά που «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου το 2016. Ο συγγραφέας του παγκοσμίως διάσημου έργου «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» έγραψε το «Δάνειο» μόλις το 2013, καταμεσής της οικονομικής κρίσης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο θέατρο La Planeta στην Τζιρόνα της Ισπανίας, και σε περισσότερες από 15 χώρες διεθνώς. Πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο, ένας απελπισμένος άντρας, που επιθυμεί διακαώς να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα, η μόνη εγγύηση που διαθέτει, ωστόσο, είναι ο λόγος της τιμής του. Όταν ο διευθυντής της τράπεζας αρνείται να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, εκείνος τον απειλεί ότι έχει τον τρόπο να αποπλανήσει τη γυναίκα του. Δύο διαμετρικά αντίθετες κοσμοθεωρίες συγκρούονται σε αυτό το διασκεδαστικό, γεμάτο ανατροπές έργο του Γκαλθεράν που θυμίζει φάρσα και σατιρίζει τη σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση και τους τρόπους που βρίσκει ο άνθρωπος που αγωνίζεται καθημερινά για να επιβιώσει.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζει σε διπλό ταμπλό στο Χυτήριο - εικόνα 2

Με ένα αναπάντεχο χωρισμό έρχεται αντιμέτωπη η πενηντάχρονη ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον στο «Υπέροχο μου, διαζύγιο». Την μεγαλύτερη επιτυχία της συγγραφέως, που έχει παρουσιαστεί σε 28 χώρες παγκοσμίως, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει επί σκηνής κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Μητέρα μιας κόρης στην εφηβεία, η Άντζελα δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου σε αυτόν τον χιουμοριστικό μονόλογο που ακολουθεί την πορεία της προς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της με στόχο την αυτογνωσία, την ευτυχία και το δικαίωμα στο όνειρο.

Και στις δύο παραστάσεις τα σκηνικά υπογράφει η Έρση Δρίνη, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Παύλος Κατσιβέλης και τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

i Προπώληση μέσω viva.gr για «Το υπέροχό μου διαζύγιο» και για «Το δάνειο». Κρατήσεις: 2105232097, 2103412313.

Περισσότερες πληροφορίες

Το λαμπρό διαζύγιό μου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Η πενηντάχρονη ηρωίδα μοιράζεται με πολύ γέλιο αλλά και δάκρυ όσα ακολουθούν την αίτηση διαζυγίου που καταθέτει ο σύζυγός της στο έργο που έχει παιχτεί σε 28 χώρες.

Το δάνειο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στην κωμική πλευρά των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ένας απελπισμένος άντρας απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα αποπλανήσει τη γυναίκα του, αν δεν εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.