Επιστρέφουν στο «Παγκάκι» Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη

Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί με την επιτυχημένη παράσταση της προηγούμενης σεζόν.

Επιστρέφουν στο «Παγκάκι» Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη

Το ραντεβού τους με το πολυπαιγμένο έργο του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το παγκάκι» ανανεώνουν φέτος το καλοκαίρι ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η επιτυχημένη παράσταση που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2019 επαναλαμβάνεται και ξεκινά πανελλαδική περιοδεία με τους δύο σπουδαίους ηθοποιούς να επιστρέφουν μέσα στον Ιούλιο σε ένα βαθιά ανθρώπινο ντουέτο. Τη μετάφραση υπογράφει ο Νίκος Καμτσής στο διαχρονικό έργο που φέρνει στο προσκήνιο μια τυχαία συνάντηση δύο μοναχικών ψυχών σε ένα πάρκο. Μια συνάντηση που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε χωροχρόνο πυροδοτώντας ερωτήματα γύρω από τη συνύπαρξη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αιώνια μάχη μεταξύ των δύο φύλων, το ποιοι πραγματικά είμαστε και τι επιλέγουμε να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο. Το πολυμεταφρασμένο έργο, που γράφτηκε το 1983 λίγο πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, σκηνοθετεί ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ παράλληλα επιμελείται και τον σκηνικό χώρο. Τα κοστούμια υπογράφει η Σοφία Νικολαΐδη και τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.