1.318.990 δίνει το ΥΠΠΟΑ για τον χορό και τη μουσική

Δείτε ποιους συμπεριλαμβάνει η λίστα των επιχορηγήσεων για τον χορό και τη μουσική που ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

1.318.990 δίνει το ΥΠΠΟΑ για τον χορό και τη μουσική

Ο θεσμός των επιχορηγήσεων παραμένει ενεργοποιημένος σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Το σύνολο επιχορηγήσεων, μέχρι σήμερα, για τον σύγχρονο πολιτισμό ανέρχεται σε € 2.655.106. Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε νέα ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως θα δοθούν επιχορηγήσεις ύψους € 1.318.990 σε όσους ασχολούνται με τη μουσική και το χορό και ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος της 16ης Ιανουαρίου 2020.

Στον τομέα του χορού

Σαράντα ένα συνολικά ομάδες χορού από την Αττική και την Περιφέρεια, θα μοιραστούν το ποσό των € 985.000. Το κονδύλι των επιχορηγήσεων για τον χορό αυξήθηκε κατά 70% λόγω των ειδικών συνθηκών του 2020. Μέσω του άξονα «Δράσεις Χορού» επιχορηγούνται άλλες 8 ομάδες με € 91.000, έτσι το συνολικό ποσό για την ενίσχυση του χορού από το ΥΠΠΟΑ ανέρχεται σε € 1.076.000.

Στον τομέα της μουσικής

Με € 242.990 επιχορηγούνται είκοσι πέντε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μουσικής. Λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, τα αρχικά χρονοδιαγράμματα πολλών δράσεων δεν τηρήθηκαν ή δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς υλοποίησης που λαμβάνουν την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ θα κληθούν να υποβάλουν, όπου χρειάζεται, επικαιροποιημένα στοιχεία (χρόνος και χώρος διεξαγωγής δράσης) σε ό,τι αφορά την πρότασή τους.

Διαβάστε ποιοι είναι οι καλλιτέχνες και οι ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις καθώς και το σκεπτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.