Must see οι προβολές του Εθνικού

Ο Συρανό, ο Κουτρούλης και ο Πρίγκιπας και ο φτωχός έρχονται στις οθόνες μας κι εμείς συντονιζόμαστε με το δίκτυο του Εθνικού Θεάτρου.

Must see οι προβολές του Εθνικού

«Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό! Με αυτό το σύνθημα συνεχίζει του Εθνικό Θέατρο τις διαδικτυακές δράσεις – προβολές παραστάσεων που έχουμε αγαπήσει στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr. Μέχρι σήμερα 110.000 θεατρόφιλοι χρήστες από 50 χώρες παρακολούθησαν τους τρεις προηγούμενους κύκλους προβολών, πιστοί στο διαδικτυακό ραντεβού τους με το Εθνικό Θέατρο. Όσο η πρώτη σκηνή της χώρας θα αλιεύει παραστάσεις σημαντικών έργων από το πλούσιο αρχείο της, τόσο θα μένει ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών για το θέατρο. Τρεις είναι οι παραστάσεις που μπορείτε να δείτε άμεσα και οι τρεις είναι καταπληκτικές.

Ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ», η παραμυθένια «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν (1897) έρχεται να μας θυμίσει τα μεγάλα και ωραία της ύπαρξης, τον έρωτα, τη φιλία, τη μεγαλοψυχία σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου με τον ίδιο στο ομώνυμο ρόλο και τη Λένα Κιτσοπούλου στο ρόλο της Ρωξάνης. Αχτύπητο ντουέτο! Θα προβάλλεται: Σάββατο 25, από 1 μ.μ., έως την ίδια ώρα της Κυριακής 26 Απριλίου.

Γίνεται ο ράφτης υπουργός; Τα πάντα γίνονται στην Ελλάδα Στην κωμωδία του Α.Ρ. Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» (1845), ο πλούσιος ράφτης Εμμανουήλ Κουτρούλης (Νίκος Καραθάνος), χάρη στον πανούργο υπηρέτη του (Μανόλης Μαυρομματάκης), χρίζεται υπουργός, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία της αγαπημένης του Ανθούσας (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) και του πατέρα της (Νίκος Χατζόπουλος). Απόλαυση η σπιρτόζικη σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου. Θα προβάλλεται: Kυριακή 26, από 2 μ.μ., έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 27 Απριλίου.

Είναι εξίσου ευχάριστη σε παιδιά, εφήβους και γονείς είναι η παράσταση «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» της Τζέμα Κένεντι σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουαίην και στην εκδοχή που προτείνει η υπεύθυνη για το «Μικρό Εθνικό», με εργαλείο την αφήγηση και με τα ζωντανά σώματα των ηθοποιών, ενεργοποιείται η φαντασία και βοηθούν να διερευνήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις, την έννοια της ενσυναίσθησης αλλά και το καθρέφτισμα που αποτελεί η κάθε μας επαφή με τους άλλους. Θα προβάλλεται: Παρασκευή 24, από τις 12 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 25 Απριλίου.

Δείτε τις στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/03/2023

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.

Η "Ανατολή" του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση σε κείμενο της Έλλης Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αρχαία Τίρυνθα έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Κόσμου με μια δυνατή υποκριτική ομάδα.