«Μιλάμε Αύριο»: Μια ηχητική διαδικτυακή περφόρμανς για τον έρωτα και την επαφή σε συνθήκες απομόνωσης

Η Αλίκη βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σύντροφό της κι αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή του.

 «Μιλάμε Αύριο»: Μια ηχητική διαδικτυακή περφόρμανς για τον έρωτα και την επαφή σε συνθήκες απομόνωσης

«Καλημέρα. Ξέρω, δεν σου αρέσουν τα τηλέφωνα όταν είσαι στη δουλειά αλλά είπα να δοκιμάσω να δω αν θα απαντήσεις. Εγώ τέταρτη μέρα σπίτι. Προσπαθώ να βρω κάποια δουλειά ονλάιν […]. Anyway, θα περιμένω. Δεν μου αρέσει να μιλάμε μόνο με μηνύματα μέσα στη μέρα. Σ’ αγαπώ.». Το ξέσπασμα του ιού βρίσκει την Αλίκη πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σύντροφό της, κάπου στην Αμερική, να προσπαθεί για την επιστροφή της στην Αθήνα, κόντρα στη γραφειοκρατία και τα νέα μέτρα που προκύπτουν, τον πανικό των θυμάτων και την αυστηρότητα της κυβέρνησης.

Την ιστορία της Αλίκης, όπως και της σχέσης της με το σύντροφό της, την μαθαίνουμε μέσα από τα μηνύματα που αφήνει στον τηλεφωνητή του. Πρόκειται για το «Μιλάμε Αύριο», μια ηχητική διαδικτυακή περφόρμανς σε σύλληψη της θεατρικής σκηνοθέτριας Λητώς Τριανταφυλλίδου και ερμηνεία των Ιωάννας Τριανταφυλλίδου και Πάνου Βλάχου. Ένα φωνητικό ημερολόγιο διακοσίων ημερών καραντίνας, το οποίο μιλάει για τον έρωτα, τη συντροφικότητα και την οικειότητα στη συνθήκη των τελευταίων εβδομάδων, καθώς και το ψυχολογικό βάρος που αναπόφευκτα όλοι μας βιώνουμε.

«Πώς αντιστράφηκε έτσι η ζωή μας; Μέχρι χθες ό,τι δεν είχαμε ήταν χρόνος ή το μόνο που είχαμε να μοιραστούμε με κάποιον ήταν χρόνος. Και ήταν κάπως πολύτιμο αυτό». Το έργο ηχογραφήθηκε υπό τις παρούσες συνθήκες της απομόνωσης, καθώς οι συντελεστές παραμένουν γεωγραφικά απομονωμένοι σε διαφορετικές χώρες, και αυτή τη στιγμή μεταφράζεται στα Αγγλικά, στα Εβραϊκά και στα Τούρκικα. Επισκεφθείτε το www.talktomorrow.net για να το ακούσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.