Κλείνουν θέατρα, σινεμά και κέντρα διασκέδασης με υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας

Τα νέα προληπτικά μέτρα έχουν στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ειδικές συστάσεις δίνονται στα μουσεία.

Κλείνουν θέατρα, σινεμά και κέντρα διασκέδασης με υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας

Στα 117 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Μετά το μπαράζ πρωτοβουλιών των θεάτρων, κέντρων διασκέδασης και χώρων πολιτισμού που ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παιδότοποι θα παραμείνουν κλειστά για 15 μέρες με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού, τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Απαιτείται οπωσδήποτε μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα αλλά και στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Προς το παρόν οι αρχαιολογικοί χώροι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.