«Δουλίτσα να υπάρχει» εύχεται ειρωνικά ο Πάρις Ρούπος και λανσάρει το πρώτο του σόλο

Ο πιστός στα one-liners κωμικός συγκεντρώνει αστεία των τελευταίων έξι χρόνων για τη σκηνή του Άβατον.

«Δουλίτσα να υπάρχει» εύχεται ειρωνικά ο Πάρις Ρούπος και λανσάρει το πρώτο του σόλο

Μετά από έξι χρόνια στο χώρο του stand up, πολλές παραστάσεις, περιοδείες ανά την Ελλάδα καθώς κι ένα double bill με τον Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο, ο Πάρις Ρούπος κάνει το επόμενο βήμα και παρουσιάζει την πρώτη του σόλο παράσταση. Τα καλύτερα αστεία από όλη τη θεατρική του πορεία, μερικά από τα οποία προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες, βρίσκουν πλέον την ολοκληρωμένη τους μορφή, υπό τον τίτλο «Δουλίτσα να υπάρχει» που έρχεται για τις Πέμπτες του Μαρτίου στο θέατρο Άβατον.

Αυτή η τόσο κλασική φράση από τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, «που κρύβει τον μικροαστισμό και τη μιζέρια της εποχής μας», όπως μου εξηγεί ο ίδιος τηλεφωνικά, έφτασε πολλές φορές στα αυτιά του Πάρι όταν απαντούσε πως εργάζεται ως stand up κωμικός, δίνοντας τέλεια πάσα για τον πρώτο του μονόλογο. Σύντομα και πολύ έξυπνα αστεία με το χαρακτηριστικό ψυχρό ύφος του Ρούπου απλώνονται στα εξήντα λεπτά της παράστασης, διασχίζοντας πολλές και διάφορες θεματικές, από οικογένεια και σχέσεις έως θρησκεία και θάνατο. Σκοτεινές σκέψεις αλλά και φωτεινές ιδέες τραντάζουν το βόλεμα του θεατή, καθώς το ένα αστείο διαδέχεται το άλλο. Ανάμεσα στα one liners κρύβεται επίσης μια μεγαλύτερη ιστορία για τα τελείως σουρεάλ ιμέιλ που λαμβάνει από τον μεγάλο πια στην ηλικία πατέρα του.

Ένας διαφορετικός ανερχόμενος κωμικός ανεβαίνει κάθε εβδομάδα στο άνοιγμα της παράστασης, δίνοντας ένα δεκάλεπτο από το υλικό του για ζέσταμα: ο Οδυσσέας Μαυρομμάτης την Πέμπτη 5/3, ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης την Πέμπτη 12/3, ο Ντενίζ Ουρέμ την Πέμπτη 19/3 και ο Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος την Πέμπτη 26/3.

Περισσότερες πληροφορίες

Δουλίτσα να υπάρχει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Έπειτα από οκτώ χρόνια πορείας στο stand up comedy συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα καλύτερα κείμενά του στην πρώτη του σόλο παράσταση.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.