«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», «Proof shοw», «Transatlantic»: Τρεις παραστάσεις-εμπειρία

Γλυπτά-μινιατούρες, ένα χειροποίητο καμπαρέ και έντονη εικαστικότητα ανεβαίνουν στη σκηνή.

«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», «Proof shοw», «Transatlantic»: Τρεις παραστάσεις-εμπειρία

«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος»

Η σκηνική πρόταση του Π. Δεντάκη στο έργο του Φιλίπ Μινιανά συνδυάζει την αφήγηση με το βίντεο, τους φωτισμούς και τα εικαστικά, μέσω των εξαιρετικών γλυπτών-μινιατούρες που έχει φιλοτεχνήσει η Κλειώ Γκιζελή. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον το στήσιμο της παράστασης αλλά και ο τρόπος αφήγησης των Π. Βογιατζή και Κ. Λούβαρη-Φασόη. (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων)

«Proof shοw»

«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», «Proof shοw», «Transatlantic»: Τρεις παραστάσεις-εμπειρία - εικόνα 1

Το χειροποίητο καμπαρέ των τριών ταλαντούχων κοριτσιών της ομάδας ValSia, των Β. Δημητριάδου, Αθ. Κουρκάκη και Αρ. Τίλη, ξεχειλίζει από μπρίο και αμεσότητα. Με αφορμή ένα διαγωνισμό ομορφιάς, παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και συμπαρασύρουν το κοινό, το οποίο απολαμβάνει το ποτό του κατά τη διάρκεια της παράστασης, στο ολοκαίνουργιο Red Jasper Theater.

«Transatlantic»

«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», «Proof shοw», «Transatlantic»: Τρεις παραστάσεις-εμπειρία - εικόνα 2

Με επιρροές από το χορό, το τσίρκο και την περφόρμανς, οι παραστάσεις της ελληνο-γαλλικής ομάδας November έχουν μια έντονη εικαστικότητα. Στη νέα τους δουλειά, που κινείται μεταξύ παραμυθιού και ονείρου, παίζουν, χορεύουν και κινούν αντικείμενα, μιλώντας για τις φοβίες, τη μοναξιά, τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες αλλά και τα όνειρα. (Ροές)

Περισσότερες πληροφορίες

The proof show

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 100 '

Εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε, η παράσταση εστιάζει στην ανάγκη του ανθρώπου να αποδεικνύει την αξία του και στη σύνδεση της ευτυχίας με την αποδοχή από τους άλλους.

Η μικρή μέσα στο σκοτεινό δάσος

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Το έργο αποτελεί μια ελεύθερη διασκευή του μύθου «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου και ζωντανεύει από κούκλες-μινιατούρες, δύο ηθοποιούς και διαφορετικά αφηγηματικά μέσα.

Transatlantic

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Μια εικαστικής υφής παράσταση για τις φοβίες, τη μοναξιά, τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες και τα όνειρα, από μια ομάδα που συνδυάζει το τσίρκο και τον σύγχρονο χορό με το χειρισμό αντικειμένων και το θέατρο μαριονέτας.

Ροές

Ιάκχου 16

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α
  • Συναυλίες

Red Jasper Cabaret Theatre

Κεφαλληνίας 18, Κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/09/2022

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.

Αφοπλιστική "Μήδεια" η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί στο Ηρώδειο

Σε μια μελετημένη δουλειά συνόλου παρουσιάζουν την τελευταία παράσταση της "Μήδειας", ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Μαξίμου.

Οι εκρηκτικοί "Παίχτες" σαρώνουν για δεύτερη σεζόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός η sold out παράσταση του Γιώργου Κουτλή με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Μάριος Ποντίκας: Δίνοντας φωνή στο τραύμα της νεότερης Ελλάδας

Εν αναμονή και του νέου ανεβάσματος του έργου του "Γάμος" από το θέατρο Επί Κολωνώ, αποχαιρετούμε τον συγγραφέα που έφυγε πρόσφατα, αφήνοντας μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.

"Κάτι λείπει": Ένας μονόλογος για την ανθρώπινη συνθήκη στο Θέατρο Φούρνος

Το θεατρικό παρουσιάζει με απλά μέσα μια σκληρή αλλά κατά βάθος αισιόδοξη οπτική της ζωής.