Σαπφώ με Γιώργο Γάλλο και Θεοδώρα Τζήμου

Το τέταρτο θεατρικό αναλόγιο των φετινών «Παραβάσεων», που παρουσιάζεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συνεχίζει την αναδρομή στις ριζοσπαστικές γυναικείες φωνές της λογοτεχνίας.

Σαπφώ με Γιώργο Γάλλο και Θεοδώρα Τζήμου

Το τέταρτο θεατρικό αναλόγιο των φετινών «Παραβάσεων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που παρουσιάζεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (23/2), συνεχίζει την αναδρομή στις ριζοσπαστικές γυναικείες φωνές της λογοτεχνίας με μια νέα σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφούς. Οι ηθοποιοί Γιώργος Γάλλος και Θεοδώρα Τζήμου ενώνουν τη φωνή τους σε μια ελεγεία που αποπειράται να συναντήσει, μέσα από το πρωτότυπο κείμενο αλλά και σε μετάφραση, την ποιήτρια του 7ου αιώνα π.Χ., η οποία αποκαλούνταν «Δέκατη μούσα» λόγω τόσο της λυρικότητας του έργου της όσο και της ποιητικής της έμπνευσης. Προπώληση: snfcc.org.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαπφώ - Ποιήματα

  • Θεατρικό Αναλόγιο
  • Διάρκεια: 65 '

Το έργο της ποιήτριας του 7ου αιώνα π.Χ. προσεγγίζουν οι δύο ηθοποιοί στο πρωτότυπο αλλά και σε μετάφραση στο τέταρτο θεατρικό αναλόγιο της χρονιάς στις «Παραβάσεις» του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Σημαντικές ερμηνείες, σκηνοθετική δουλειά ουσίας πάνω στο ειρωνικό έργο του Γάλλου δραματουργού και μια παράσταση που τολμάει να ακολουθήσει ένα δρόμο όχι απαραίτητα εύφορο, αλλά που εδώ δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/10/2022

"Καλιγούλας": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οραματιστής του θεάτρου ο Τσέζαρις Γκραουζίνις δίνει τη δική του εκδοχή βασισμένος στον "Καλιγούλα" του Αλμπέρ Καμύ, σε μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ.

"Νυχιάνγκ" στο Πορεία για δεύτερη χρονιά

Η σκοτεινή κωμωδία της Ευαγγελίας Γατσωτή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.

Το Δηπεθε Κέρκυρας έρχεται στο 104

Το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό ανανεώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας με δύο παραστάσεις που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παραμένει στο τιμόνι του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Ανανεώθηκε η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για μια τριετία.

Τζον Μάλκοβιτς: "Η κακή κριτική δεν με επηρεάζει. Είναι σαν να μου ζητάτε να διαβάσω σανσκριτικά"

Όλα όσα ακούσαμε από τον Τζον Μάλκοβιτς και τους συνεργάτες του στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση "The Music Critic" που θα παιχτεί στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.