Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι

Στο Σύγχρονο Θέατρο αναμένουμε τον Απρίλιο ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι

Ο Ένκε Φεζολλάρι μετά τη «Βάσσα» του Μαξίμ Γκόρκι και την «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσένσκ» του Νικολάι Λέσκοφ (που παίζεται στο Vault έως 18/2) σκηνοθετεί τον «Θείο Βάνια» του Άντον Τσέχοφ στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών από 7 Μαρτίου, ενώ την παράσταση αναμένεται να παρουσιάσει και στην Αθήνα από 22 Απριλίου έως 3 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο. Συνεχίζοντας την αξιόλογη δεκάχρονη πια πορεία του ως σκηνοθέτης με πολλούς κλασικούς συγγραφείς και σπουδαία έργα στο ενεργητικό του -ένα από αυτά το πρώτο έργο του Άντον Τσέχοφ «Πλατόνοφ»- ο Ένκε Φεζολλάρι επιστρέφει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους συγγραφείς με τον «Θείο Βάνια», ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 1

Το βαθιά υπαρξιακό έργο εκτυλίσσεται με φόντο το κτήμα του συνταξιούχου καθηγητή Σερεμπριακόφ στην επαρχιακή Ρωσία, όπου καταφθάνει με τη νεαρή σύζυγο του Ελένα. Ο Βάνια, που ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Τσακίρης, φροντίζει το κτήμα μαζί με την ανιψιά του και κόρη του Σερεμπριακόφ Σόνια, μια στερημένη εργατική κοπέλα, που αγαπάει κρυφά τον γοητευτικό και παρηκμασμένο γιατρό Μιχαήλ Αστρόφ, και την ψευτοδιανοούμενη πεθερά του Μαρία Βασίλιεβνα. Η έλευση τους διαταράσσει τις ευαίσθητες ισορροπίες της ζωής των ανθρώπων στο κτήμα, φέρνοντας στην επιφάνεια χαμένα όνειρα, ανολοκλήρωτους έρωτες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Η ψυχική αδράνεια, η ματαίωση, η αέναη αναζήτηση της ευτυχίας, η κρίση μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα και οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί είναι τα κύρια θέματα που συνθέτουν την κωμικοτραγική ταυτότητα των ηρώων.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 2

Για τον Ένκε Φεζολλάρι “ο «Θείος Βάνια» δεν είναι ούτε τραγωδία ούτε φάρσα, αλλά ένας λυρικός μηχανισμός σύλληψης ψυχολογικών κραδασμών, γεμάτος διαλόγους και μεγάλες παύσεις, σε μια εκτεταμένη χρήση του ανείπωτου, που τονίζει τη στοχαστικότητα, την ενδοσκόπηση και την μάταιη ονειροπόληση των ηρώων του”.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 3

Πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Τσακίρης, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Αστερόπη Χαριτίδου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μαρία Κυριάκη, Αστέρης Πολυχρονίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Κώστας Λειβαδάς και τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Λυντζέρης.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 4
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 5

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Θείο Βάνια» του Ένκε Φεζολλάρι - εικόνα 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.