Έρωτας, μυστήριο ή υπαρξιακό δράμα στις πρεμιέρες της εβδομάδας;

Τρεις νέες παραστάσεις φέρνουν στη σκηνή τη θεατρική διασκευή μιας αγαπημένης λογοτεχνικής ιστορίας, ένα έργο μυστηρίου κι ένα δυνατό δράμα για δύο.

Έρωτας, μυστήριο ή υπαρξιακό δράμα στις πρεμιέρες της εβδομάδας;

Τρεις νέες παραστάσεις φέρνουν στη σκηνή τη θεατρική διασκευή μιας αγαπημένης λογοτεχνικής ιστορίας, ένα έργο μυστηρίου κι ένα δυνατό δράμα για δύο.

#1 Με την υπογραφή της Αγκάθα Κρίστι

Έρωτας, μυστήριο ή υπαρξιακό δράμα στις πρεμιέρες της εβδομάδας; - εικόνα 1

Η Βρετανίδα συγγραφέας δεν κατέχει άδικα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα τα σκήπτρα της βασίλισσας του μυστηρίου. Ο «Απρόσκλητος επισκέπτης», που κάνει πρεμιέρα στο Eliart, είναι μία από τις καθαρόαιμες αστυνομικές ιστορίες της, που ξεδιπλώνεται μέσα σε έναν πυκνό πέπλο μυστηρίου και συνεχών ανατροπών. Όταν ένας άντρας χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου κάπου στην Ουαλία, επιχειρεί να βρει βοήθεια σε μια κοντινή έπαυλη. Εκεί τον περιμένει μια έκπληξη, καθώς πίσω από την ξεκλείδωτη πόρτα αντικρίζει έναν νεκρό και δίπλα του μια γοητευτική γυναίκα με ένα περίστροφο στο χέρι. Ο «απρόσκλητος επισκέπτης» αποφασίζει να τη βοηθήσει να βρει άλλοθι για τη δολοφονία που, κατά την ομολογία της, έχει διαπράξει, όμως φυσικά τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, τον οποίο θα δούμε κι επί σκηνής δίπλα σε έναν ωραίο θίασο: Αννέτα Παπαθανασίου, Νίκος Ορφανός, Σοφία Μανωλάκου, Σαράντος Γεωγλερής κ.ά. (Από 26/10)

#2 Ερωτική ιστορία λογοτεχνικής υπεροχής

Έρωτας, μυστήριο ή υπαρξιακό δράμα στις πρεμιέρες της εβδομάδας; - εικόνα 2

Η απαγορευμένη ερωτική σχέση του έφεδρου ανθυπολαχαγού Λεωνή Δρίβα και της χήρας του αδερφικού του φίλου Σαπφούς Βρανά, που έχει συνεπάρει χιλιάδες αναγνώστες, ανεβαίνει στο σανίδι. Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» παρουσιάζεται για πρώτη φορά με θεατρική μορφή, σε ένα εγχείρημα που υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας (διασκευή, σκηνοθεσία). Η Λένα Παπαληγούρα, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη δίπλα της, και ο πολυμελής θίασος (Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Γιαννόπουλος κ.ά.) θα ζωντανέψουν τη συναρπαστική ιστορία, που διαδραματίζεται στην κλειστή κοινωνία της Μυτιλήνης του Μεσοπολέμου, μέσα στα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη και υπό τους ήχους της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. (Βέμπο, από 30/10)

#3 Ένα τρένο που το έλεγαν «Sunset Limited»

Έρωτας, μυστήριο ή υπαρξιακό δράμα στις πρεμιέρες της εβδομάδας; - εικόνα 3

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στέκεται στην αποβάθρα ενός τρένου, έτοιμος για το «μεγάλο άλμα», όταν ένας φτωχός μετανάστης τού σώζει τελευταία στιγμή τη ζωή. Το θεατρικό έργο «Sunset Limited» του Κόρμακ ΜακΚάρθι, που αποτέλεσε τη βάση για τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Τόμι Λι Τζόουνς και του Σάμιουελ Τζάκσον, φέρνει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στη σκηνή του Τρένου στο Ρουφ, δίνοντας στην ιστορία τον ιδανικό χώρο παρουσίασης. Ο Μάνος Ζαχαράκος και ο Σταύρος Καλλιγάς ερμηνεύουν τους δύο άντρες διαφορετικής τάξης και κοσμοθεωρίας, που επιδίδονται σε ένα φιλοσοφικό μπρα ντε φερ σχετικά με την ομορφιά της ζωής, την ελπίδα κόντρα στο φόβο και την πίστη απέναντι στην απόγνωση. (Από 27/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο απρόσκλητος επισκέπτης

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό αστυνομικό έργο του 1957, με διαρκείς ανατροπές και ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ, οδηγείται στην αποκάλυψη του δολοφόνου ενός άντρα.

Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 150 '

Μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή κοινωνία της Μυτιλήνης του Μεσοπολέμου, βρίσκεται στο επίκεντρο του μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη.

Sunset limited

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Δύο χαρακτήρες χωρίς όνομα πρωταγωνιστούν σε ένα έργο με φιλοσοφικές προεκτάσεις, για την ύστατη απόπειρα του ενός να σώσει έναν άλλον από το υπαρξιακό του αδιέξοδο.

Ο απρόσκλητος επισκέπτης

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό αστυνομικό έργο του 1957, με διαρκείς ανατροπές και ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ, οδηγείται στην αποκάλυψη του δολοφόνου ενός άντρα.

Βέμπο

Καρόλου 18

Τρένο στο Ρουφ

Σιδ. σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.