Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater;

Η φετινή σεζόν προμηνύεται ακόμα πιο θεαματική από την προηγούμενη στο πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater;

Έφτασε η στιγμή για το Christmas Theater, να ανοίξει τις πόρτες του για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με ένα πολυφωνικό πρόγραμμα που καλύπτει τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων θεατών μας υποδέχεται το πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Πάνω από 800 καλλιτέχνες θα ανέβουν στην εντυπωσιακή σκηνή του Christmas Theater από 23 Οκτωβρίου μέχρι 9 Φεβρουαρίου με μουσικές παραστάσεις και συναυλίες με καταγωγή από διαφορετικές χώρες του κόσμου, χορό, από μπαλέτο μέχρι φλαμένκο και τάνγκο, μαύρο θέατρο και θεατρικές παραστάσεις, με πρωταγωνιστές σημαντικούς καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς, μέχρι και από το West End του Λονδίνου.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 1

Πιστό στο στόχο του να διατηρεί το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό στις καρδιές μας όλο το χρόνο, το Christmas Theater ξεκινά φέτος το πρόγραμμα του από τα μέσα Οκτωβρίου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τη χώρα προορισμού και να ετοιμαστούμε για αυτό το πολυπολιτισμικό ταξίδι. Το οποίο μάλιστα συνεχίζεται κι έξω από το χώρο του θεάτρου, όπου μας περιμένει ένα ακόμα μεγαλύτερο χωριό γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο και παιχνίδια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 2
«Las Vegas Magic Festival 2»

Την έναρξη του προγράμματος σηματοδοτεί στις 23/10 η Λίζα Γκέραρντ, η υπέροχη τραγουδίστρια των Dead Can Dance, η οποία συναντά μια από τις κορυφαίες χορωδίες γυναικών στον κόσμο με τίτλο «The Mystery Of the Bulgarian Voices». Από 25-27/10 οι καλύτεροι μάγοι του Λας Βέγκας επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά με το «Las Vegas Magic Festival 2». Πέρυσι περισσότεροι από 15.000 θεατές παρακολούθησαν επτά από τους καλύτερους μάγους και Illusionist από όλο τον κόσμο να καταρρίπτουν τους νόμους της φυσικής και της λογικής με εντυπωσιακά τρικ και νούμερα που κόβουν την ανάσα.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 3
«Tango Gala» από τους Tango Legends

Στις 30/10 κατευθείαν από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έρχεται το συγκρότημα τάνγκο των Πάμπλο Σόσα και Μαριέλα Μαλντονάντο Tango Legends με την παράσταση «Tango Gala». Ένα γκαλά χορού που μέσα από εντυπωσιακές βιντεοπροβολές μας ταξιδεύει στην ιστορία του Αργεντίνικου τάνγκο με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης χορογράφων και χορευτών που μας παρασύρουν στο πάθος και στον αισθησιασμό του μαγευτικού αυτού χορού.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 4

Τον Νοέμβριο η Ακαδημία Μπαλέτου Βαγκάνοβα (1-3/11), η παλαιότερη ακαδημία μπαλέτου στον κόσμο, επιστρέφει στην Αθήνα με ένα γκαλά κλασικού χορού με αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές διάσημων έργων, όπως η «Λίμνη των κύκνων, η «Ωραία Κοιμωμένη», ο «Καρυοθραύστης» κ.ά. Ο διάσημος χορευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Νικολάι Τσισκαρίτζε καθοδηγεί ένα 60μελές μπαλέτο επί σκηνής. Στις 6/11 ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Τονίνο Καροτόνε συμπράττει με την Ναπολιτάνα με την συγκλονιστική φωνή Πιέτρα Μοντεκορβίνο αλλά και τους Έλληνες Γκάτζο Ντίλο.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 5

Με την παράσταση στις 9 Νοεμβρίου να είναι ήδη sold out και μια δεύτερη εμφάνιση να προστίθεται στις 10 του μήνα, ο σαγηνευτικός διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Χοακίν Κορτές, που έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο φλαμένκο, παρουσιάζει την ολοκαίνουργια «Esencia» με 40 συντελεστές -μουσικούς και χορευτές- εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και μοναδικές βιντεοπροβολές. Σε ένα ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της κρητικής παράδοσης μας παρασύρουν 22 καλλιτέχνες στην «Κρήτη μου...» (11/11). Κάπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης συναντιούνται στις 13 Νοεμβρίου ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ με τον μουσικό και κιθαρίστα Μπρίαν Κιν και την σπουδαία τραγουδίστρια του Ισραήλ Γιασμίν Λεβί. Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας Έμα Σάπλιν καταλαμβάνει τη σκηνή του Christmas Theater για άλλη μια χρονιά στις 16/11, με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία περί των 100 συντελεστών σε μια συναυλία που ακολουθεί τις μεγαλύτερες στιγμές της πορείας της. Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται στις 19 Νοεμβρίου «Εις την Πόλιν... με τους Τακίμ», το κορυφαίο μουσικό σχήμα μπλέκει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια με το άρωμα της Κωνσταντινούπολης σε σύμπραξη με τους Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Αρετή Κετιμέ κ.ά. Χορεύουν μέλη της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας Έκφρασης και Πολιτισμού.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 6

Στην «Αρμενία - Η μουσική αστράμαξα του κόσμου» θα μας ταξιδέψει η αρμένικη Ορχήστρα Ναρεγκάτσι στις 20/11, σε μία παράσταση με 60 συντελεστές. Οδηγός μας στη μουσική παράδοση της Αρμενίας το συγκρότημα χορού Luseh Dance Ensemble of Armenia και οι τραγουδιστές Lusine Mirzakhanyan και Vardan Badalyan. Ένας από τους καλύτερους τενόρους του 21ου αιώνα, ο Χοσέ Κούρα έρχεται και πάλι στην Αθήνα (22/11) για να παρουσιάσει ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά με αγαπημένες άριες από διάσημες όπερες αλλά και γνωστά κλασικά τραγούδια.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 7

Από αυτή τη μουσική πανδαισία δεν θα μπορούσε να λείπει η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, υπό την μπαγκέτα του Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, όχι μόνο με τις διάσημες μελωδίες του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι αλλά και άλλων μεγάλων Ρώσων συνθετών (23 & 24/11). Στις 27 Νοεμβρίου περιμένουμε την κορυφαία μουσική παράσταση «Abba Mania» απευθείας από το West End του Λονδίνου, που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεπάρει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, αναβιώνοντας τη σαρωτική ενέργεια του σουηδικού γκρουπ.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 8

Και ο χορός όμως έχει την τιμητική του, όπως θα δούμε στο σύνολο του προγράμματος. Μετά τo sold out του 2018, η παράσταση «Dancing in the rain» επιστρέφει με νέες εντυπωσιακές χορογραφίες κάτω από τη βροχή στους ρυθμούς διάσημων τραγουδιών.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 9

Από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου, οι μικροί θεατές θα γνωρίσουν από κοντά τη «Φρικαντέλα», τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, στη μουσικοθεατρική χριστουγεννιάτικη μεταφορά του δημοφιλούς μπεστ σέλερ από τον εθνικό μας παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία και κορυφαίους συντελεστές. Στις 24/12 ακολουθεί «Η Μάσα και ο αρκούδος», εμπνευσμένη από τη δημοφιλή ρωσική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 10

Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκζελ παρουσιάζει την παράσταση «Η αιώνια Ρωσία». Εξήντα χορευτές ζωντανεύουν την πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική παράδοση με 800 κοστούμια επί σκηνής που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι. Τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ και Χρήστου Χαιρόπουλου τραγουδούν οι Γιοβάννα, Κώστας Μακεδόνας, Δώρος Δημοσθένους, Ελένη Βουδουράκη, Ευτυχία Μητρίτσα και Άννα Ματσούκα στην «Αθήνα και πάλι Αθήνα» (2/12) με την Athens Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 11

Η διάσημη ερμηνεύτρια από την Πορτογαλία, Dulce Pontes, με την χαρακτηριστική, μελωδική φωνή της μας συνεπαίρνει με τα τραγούδια της θάλασσας στις 4/12. Στη σκηνή όμως θα ανέβει και ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς με γνώριμους ήχους από τα Βαλκάνια και σε σύμπραξη με το Wedding and Funeral Band (11/12). Θα περπατήσουμε στο δρόμο του μεταξιού από 18-22 Δεκεμβρίου με το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας. Ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια από έναν θίασο-ορόσημο για την κινεζική παράδοση.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 12

Στην καρδιά των Χριστουγέννων θα γιορτάσουμε με την Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι με 70 συντελεστές και τον «Καρυοθραύστη» (23-29/12), το πιο χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο με την ανεπανάληπτη μουσική σύνθεση του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Στις 30/12 η Ελληνίδα ερμηνεύτρια που ταξίδεψε την χώρα μας σε όλο τον κόσμο, η Βίκυ Λέανδρος, επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική γιορτινή συναυλία. Την Πρωτοχρονιά μεταφερόμαστε στη Βιέννη με τα «Βιεννέζικα Βαλς» (1 & 2 Ιανουαρίου) με τη συμμετοχή της Ορχήστρας των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης, σολίστ και από την Όπερα της Βιέννης.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 13

Τον Ιανουάριο, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται για άλλη μια φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο της εορταστικής περιοδείας για τα 60 χρόνια πορείας του, με τον «Πήτερ Παν» (3-5/1), όπως και τρεις εκπρόσωποι της νέας γενιάς Ιταλών Τενόρων, οι ερμηνευτές της όπερας Luca Sala, Sabino Gaita και Evans Tonon που στις 6/1 ερμηνεύουν διάσημα ιταλικά τραγούδια και άριες. Δύο μουσικές παραστάσεις αφιερωμένες στον Τζορτζ Μάικλ και στην Εντίθ Πιαφ, οι «Fast love - A tribute to George Michael» (10/1) και «Piaf - Μια ζωή στο φως και στην σκιά» (25/1, με ελληνικούς υπέρτιτλους) αντίστοιχα, ζωντανεύουν δύο θρύλους τις μουσικής.

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 14

Το συγκρότημα χορού Los Vivancos, που έχει αποθεωθεί από 2 εκατομμύρια θεατές σε 60 χώρες, φέρνει το φλαμένκο στο σήμερα στην παράσταση «Born to dance!» στις 11/1, ενώ στις 18/1 η μπάντα Buena Vista Band αλλά και οι χορευτές του El Grupo de Bailar μας χαρίζουν μια μοναδική μουσικοχορευτική εμπειρία στην Αβάνα της Κούβας με 40 συνολικά μουσικούς και χορευτές και πάνω από 150 υπέροχα χειροποίητα κοστούμια στο «Pasion de Buena Vista». Ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης Έννιο Μαρκέτο, ή όπως είναι γνωστός «Έννιο, το ζωντανό καρτούν» υποδύεται 60 διάσημους χαρακτήρες σε μια παράσταση με καταιγιστικό ρυθμό με πρωτότυπα κοστούμια, περούκες και μάσκες από χαρτί!

Τι μας περιμένει φέτος στο Christmas Theater; - εικόνα 15

Στις αρχές του Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του Christmas Theater ολοκληρώνεται με το διάσημο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ «Phantom of the opera». Η παράσταση-φαινόμενο που έχουν παρακολουθήσει 140.000.000 θεατές παγκοσμίως ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου, που από 1 έως 9 Φεβρουαρίου καλούνται να ερμηνεύσουν τα κλασικά τραγούδια που έχουν αφήσει ιστορία, στην τρυφερή ιστορία αγάπης και μυστηρίου της Όπερας των Παρισίων, με πρωταγωνίστρια την Κριστίν, μια νεαρή ανερχόμενη σοπράνο και τον ημιπαράφρωνα και ιδιοφυή μέντορά της - Φάντασμα της Όπερας.

iChristmas Theater | Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου | Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr | christmastheater.gr | fb: @christmastheater | instagram: @christmastheater

Περισσότερες πληροφορίες

Η αιώνια Ρωσία

  • Χοροθέατρο

Την πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική ιστορία ζωντανεύει επί σκηνής ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα ρωσικών παραδοσιακών χορών, σε μια φαντασμαγορική παράσταση με εξήντα συντελεστές

Tchaikovsky Symphony Orchestra

  • Κλασική μουσική

Ερμηνεύει μελωδίες από τα σπουδαία έργα του Τσαϊκόφσκι και άλλων Ρώσων μεγάλων συνθετών. Διευθύνει ο Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ.

Emma Shapplin

  • Rock-pop-folk

Η ρομαντική, μυστηριώδης και πάνω απ’ όλα αγαπημένη Γαλλίδα σταρ της ποπ όπερας είναι ξανά εδώ.

The phantom of the opera

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Το διάσημο μιούζικαλ με τις μελωδίες που έχουν γράψει ιστορία, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μάλιστα με τους πρωταγωνιστές της παράστασης του Γουέστ Εντ.

Tonino Carotone

  • Μουσικές του κόσμου

Από την Καστίλη και τη Νάπολη στην Αθήνα, μια γιορτή με τραγούδια για τον έρωτα και τη ζωή! Μαζί με την Pietra Montecorvino και τους Gadjo Dilo.

Vicky Leandros

  • Χριστουγεννιάτικα

Η διεθνής μας καλλιτέχνις επιστρέφει στην Αθήνα και γιορτάζει μια καριέρα γεμάτη συγκινήσεις και μεγάλες επιτυχίες.

Βιενέζικα Βαλς

  • Χριστουγεννιάτικα

Με την Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιένης. Συμμετέχουν σολίστ και χορευτές από την Όπερα της Βιένης.

Φρικαντέλα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Το μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε μια χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή λυρικού θεάτρου για όλη την οικογένεια, με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα και παιδική χορωδία.

Ακροβατικό θέαμα από την Κίνα

  • Ακροβατικό Θέαμα
  • Διάρκεια: 110 '

Ένα εντυπωσιακό σόου για όλη την οικογένεια με ακροβατικά νούμερα που κόβουν την ανάσα.

Πήτερ Παν

  • Μαύρο Θέατρο
  • Διάρκεια: 100 '

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιοδείας για τα εξήντα χρόνια του, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας επιστρέφει, για να μετατρέψει τη γνωστή ιστορία του αιώνιου έφηβου σε μια υπερπαραγωγή με 18 ηθοποιούς.

Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο

Το πιο χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, σε διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα) πάνω στο παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, ζωντανεύει σε ένα μπαλετικό υπερθέαμα με την ανεπανάληπτη μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Η Μάσα και ο αρκούδος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Οι ήρωες της δημοφιλούς ρωσικής σειράς κινουμένων σχεδίων ζωντανεύουν σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με ελληνική μεταγλώττιση, εντυπωσιακά σκηνικά, κουστούμια και βιντεοπροβολές.

Born to dance

  • Χορός
  • Διάρκεια: 100 '

Έξι δεξιοτέχνες χορευτές, που έχουν αποθεωθεί από 2 εκατ. θεατές σε 60 χώρες, ενώνουν το φλαμένκο με το μπαλέτο και τις πολεμικές τέχνες με τα ακροβατικά, την κλασική με τη ροκ μουσική σε ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.