Η εξουσία χορεύει flamenco στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Το τελευταίο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα χορεύεται στο Arroyo Nuevo σε σκηνοθεσία και χορογραφία Σταύρου Λίτινα.

Η εξουσία χορεύει flamenco στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Χορεύεται ο Λόρκα; Ο χορογράφος Σταύρος Λίτινας που ασχολείται με το flamenco από το 1991 και έχει υπογράψει παραστάσεις όπως η εξαιρετική «Σαλώμη» που είδαμε πριν από ενάμιση χρόνο στο Εθνικό Θέατρο Rex, δίνει καταφατική απάντηση!

Η εξουσία χορεύει flamenco στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» - εικόνα 1

Στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, παρακολουθούμε τη δις χήρα Μπερνάρντα Άλμπα, σε ένδειξη πένθους να επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό στις πέντε κόρες της. Η κατάσταση αυτή, τινάσσεται στον αέρα, όταν η μικρότερη κόρη Αντέλα, συνάπτει ερωτικό δεσμό με τον Πέπε Ρομάνο, τον νεαρό μνηστήρα της μεγαλύτερης, Ανγκούστια, κληρονόμου του πατέρα τους. Το ολέθριο τέλος όμως, διατηρεί το πένθος στο σπίτι που έχει συνηθίσει το μαύρο χρώμα.

Η εξουσία χορεύει flamenco στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» - εικόνα 2

Στο έργο που εν προκειμένω παρουσιάζεται στη flamenco εκδοχή του από την επαγγελματική σχολή Arroyo Nuevo, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Σταύρου Λίτινα, καθώς και Τζέσικας Καϊμπαλή, Μαρίας Μανδραγού, Ηλέκτρας Χρύσανθου, σκιαγραφούνται με ακρίβεια οι σχέσεις εξουσίας γύρω από το δίπολο επιθυμία-στέρηση, ενώ καταδεικνύεται με αλληγορική ματιά, το φάντασμα του φασισμού.

Η εξουσία χορεύει flamenco στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» - εικόνα 3

iΑπό 11 Οκτωβρίου | Arroyo Nuevo | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η πάλη ανάμεσα στο ένστικτο και στην κοινωνική καταπίεση κυριαρχεί στο τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα, που ανεβαίνει σε μια εκδοχή φλαμένκο.

Arroyo

Μ. Αλεξάνδρου 128

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
30/09/2022

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκφραστικότητα της γλώσσας της σιωπής στην παράσταση "Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ" στο Olvio

Μια από τις πιο ιδιαίτερες, γοητευτικές και απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων ετών επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Olvio.

"Κανονική δουλειά": O Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει με την τρίτη του σόλο παράσταση

Κείμενα για τη δουλειά, κουβέντα με τον κόσμο, ευτράπελα σε δημόσιες υπηρεσίες και μουσική κωμωδία.