Bαροπούλου, Απέργη, Γασπαράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Με αξιοπρόσεκτα ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο από τον νομικό κλάδο και την εκπαίδευση επανδρώνεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

Bαροπούλου, Απέργη, Γασπαράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου έχει ήδη σηκώσει τα μανίκια και εργάζεται με τη συνέπεια και τη μαχητικότητα που τη διακρίνει ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Πριν ξεκινήσει την κατάρτιση του καλλιτεχνικού προγράμματος για το ερχόμενο καλοκαίρι σε Ηρώδειο, Επίδαυρο και Πειραιώς 260 θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με διοικητικά θέματα. Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα την συνοδεύει στις αποφάσεις σχετικές με την κατάρτιση ενός εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, όσο και στην ανάπτυξή του ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και απαρτίζεται από μια αξιοπρόσεκτη ομάδα ανθρώπων. Από το χώρο των τεχνών στο δυναμικό του διοικητικού συμβουλίου εντάσσονται τρεις άνθρωποι που έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό, η Ελένη Βαροπούλου, η Πατρίσια Απέργη και ο Σταύρος Γασπαράτος.

Bαροπούλου, Απέργη, Γασπαράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ - εικόνα 1

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία που μάλιστα έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αναλαμβάνει την προεδρία. Ο Δημήτρης Πασσάς είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, συνιδρυτής και εταίρος-διαχειριστής της Δικηγορικής Εταιρείας Μωράτης Πασσάς και παράλληλα με τη δικηγορική του δραστηριότητα, έχει ενεργή ανάμειξη στο χώρο της σύγχρονης τέχνης, ενώ παρέχει pro bono τις νομικές υπηρεσίες του σε διάφορους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Athens Biennale κλπ. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Μάρκος Βερέμης, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τεχνολογίας Upstream, βραβευμένος με το βραβείο «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» της EY, το 2013. Δυο νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Αντώνης Καραμπατζός, αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ο Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1993-1996) και τακτικό μέλος του ΚΑΣ. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Bαροπούλου, Απέργη, Γασπαράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ - εικόνα 2
Πατρίσια Απέργη

Από τον χώρο των τεχνών μέλος του συμβουλίου είναι η Ελένη Βαροπούλου θεατρολόγος, κριτικός, μεταφράστρια, επιμελήτρια εκθέσεων, επισκέπτρια καθηγήτρια σε τμήματα θεατρολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα αξιοζήλευτο θεωρητικό υπόβαθρο και εμπειρία. Σε διοικητικό επίπεδο μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1984-1992), διηύθυνε μαζί με τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο το «Μουσικό Αναλόγιο» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ίδρυσε και διηύθυνε το Φεστιβάλ Άργους (1994-1997), υπήρξε καλλιτεχνική υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου (1999-2009) ενώ διετέλεσε προσωπική σύμβουλος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Νίκου Κούρκουλου, στο Εθνικό Θέατρο (1998-2007).

Η Πατρίσια Απέργη δημιουργός της ομάδας Αερίτες είναι η χορογράφος που μέσα από τις χορογραφίες της έχει αποδείξει την πίστη της στην έννοια της συνεργασίας. Έχει δημιουργήσει καλλιτεχνικές δράσεις που προκύπτουν από τη συνέργεια του χορού με τις αναπαραστατικές τέχνες, την ποίηση, το θέατρο και τις νέες τεχνολογίες, ειδικότερα όπως αυτές εκφράζονται μέσω του graphic design, του video animation και της σύγχρονης οπτικής επικοινωνίας. Έχει χορογραφήσει δέκα έργα κι έχει δώσει το στίγμα της και, σε θεατρικές παραστάσεις, όπως ήταν ο «Βόυτσεκ» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που παίχτηκε τον περασμένο χειμώνα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το 2019 προσκλήθηκε ως μέντορας στο KLUB ZAK της Πολωνίας και ταυτόχρονα, προσκλήθηκε ως χορογράφος για ένα καινούριο έργο σε συνεργασία με την ομάδα Aterballetto, στο πλαίσιο του προγράμματος Agora project, στο Ρέτζιο Εμίλια και στην Μπρέσια της Ιταλίας. .

Bαροπούλου, Απέργη, Γασπαράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ - εικόνα 3
Σταύρος Γασπαράτος

Ο συνθέτης και sound artist Σταύρος Γασπαράτος μας έχει ταξιδέψει με τις μουσικές του σε ουκ ολίγες παραστάσεις και οι αναγνώστες μας τον έχουν ξεχωρίσει στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος το 2013 και το 2019, ενώ κάποιες ακόμα διακρίσεις που έχει λάβει είναι το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2013 (Αίμα του Δ. Καραναστάση) και το 2017 στο Φεστιβάλ Δράμας. Το 2009, έγραψε τη μουσική για τη multimedia εκδήλωση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσαγκάρη έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Seven» από τη γερμανική εταιρεία Ad Noiseam και την άνοιξη του 2019 κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, Rage Park. Αυτήν την περίοδο μεταξύ άλλων δουλεύει πάνω στη μουσική σύνθεση της παράστασης «Άμλετ» που θα ανεβάσει η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο Αμφι-Θέατρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θέατρο ξανά": Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος 2022-23

Κακλέας, Καπουτζίδης, Γκασούκα, Δεντάκης, Ασπιώτης, Αμπαζής, Πασσαλής κι άλλοι θα σκηνοθετήσουν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Αυτός είναι ο Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2022-2023 που επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του ΚΘΒΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/09/2022

Ρομέο Καστελούτσι: "Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η βία μπορεί να εξαλειφθεί"

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης μάς μίλησε ενόψει της παρουσίασης στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση της νέας του δουλειάς "Bros, όπως Αδερφοί", που βάζει στο επίκεντρο το ζήτημα της αστυνομικής βίας.

"Στην απέναντι όχθη" για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Μίνα Χειμώνα και η Αγγελική Κοντού ερμηνεύουν σε δική τους δημιουργία μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες και την κουλτούρα τους που μπόλιασε την ελληνική κοινωνία.

Πλανήτης "Solaris" καλεί Κυψέλη

Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξε ο Θοδωρής Αμπαζής για να παρουσιάσει τη site specific παράσταση που εμπνεύστηκε από το διάσημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στανίσλαβ Λεμ με την ομάδα ΟΠΕΡΑ. Μια δουλειά που μας ιντριγκάρει για τέσσερις βασικούς λόγους.

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.