Ποια σχέση έχει ο Βασίλης Κατσικονούρης με τη ροκ;

Γνωρίζετε τους ρόκερ «Good Luck»; Θα μας τους συστήσει το χειμώνα ο Βασίλης Κατσικονούρης στο Radar.

Ποια σχέση έχει ο Βασίλης Κατσικονούρης με τη ροκ;

Παρατηρητής και σχολιαστής της ελληνικής παθογένειας πολιτικής, ηθικής, οικονομικής και υπαρξιακής ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης μας έχει χαρίσει ουκ ολίγα έργα («Πρόσωπα που καίγονται», «Καλιφόρνια ντρίμιν», «Το γάλα», «Ο Μάκης», «Καγκουρώ», «Το Μπουφάν της Χάρλεΰ» κ. ά.), που ατενίζουν την πραγματικότητα με διεισδυτική ματιά. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να περνά πραγματικές καταστάσεις σε μια φανταστική ιστορία χωρίς σοβαροφάνεια και με εύληπτο τρόπο.

Το νέο του έργο έχει τον τίτλο «Good Luck» και είναι «μία κωμική ελεγεία για τα «σπουδαία όνειρα που αστεία καίγονται», όπως λέει ο συγγραφέας. Το ροκ συγκρότημα Good Luck και ο εξίσου παγκοσμίως και ο μάνατζέρ τους Μητς έρχονται από τον ερχόμενο Νοέμβριο στη σκηνή του θεάτρου Ραντάρ, νας μας αφηγηθούν τις περιπέτειες τους την οκταετία 1996-2004, μέχρι τις παραμονές των Ολυμπιακών της Αθήνας, σε σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Γερογιάννη, που ξεχώρισε την περασμένη χρονιά με την παράστασή της «Στον πάγο» στο Ιλίσια -Βολανάκης.

Ποια σχέση έχει ο Βασίλης Κατσικονούρης με τη ροκ; - εικόνα 1
Αναστασία Παπαστάθη

Η δημιουργός του Ραντάρ Αναστασία Παπαστάθη, μας λέει για το έργο και αυτήν την συνεργασία: «Ο Βασίλης Κατσικονούρης είναι μια σημαντική μορφή στον χώρο της ελληνικής θεατρικής γραφής. Στο έργο του «Γκουντ Λακ» το ροκ συγκρότημα κατά την γνώμη μου εκπροσωπεί μια μικρή κοινωνική ομάδα που έρχεται αντιμέτωπη με τις ψευδαισθήσεις της, τα όνειρα, τις απογοητεύσεις τις προσδοκίες, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Ο «από μηχανής δαίμονας» του έργου ο μάνατζέρ τους ο Μητς τους στήνει συνεχώς παγίδες. Θα μπορέσουν να τις ξεπεράσουν; Ενώ στην αποτυχία είναι ενωμένοι, πόσο εύκολο είναι να μοιραστούν την επιτυχία; Όταν δυο αγόρια διεκδικούν το ίδιο κορίτσι τι γίνεται με την φιλία τους; Οι σχέσεις των μελών του γκρουπ διαρκώς δοκιμάζονται. Ο Κατσικονούρης γνωστός για τον άμεσο και καυστικό λόγο του, επιλέγει να δώσει χώρο στο κωμικό στοιχείο στην αφήγησή του, σκιαγραφεί με λεπτομέρεια τους χαρακτήρες του και η μυθοπλασία του κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος. Είμαι ευτυχής για αυτή την συνεργασία, έχω πειστεί ότι θα είναι μια παράσταση έκπληξη».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.