Το επικό «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ιόλη Ανδρεάδη σκηνοθετεί τους Καζάκο, Πατεράκη, Δαδακαρίδη, Γεννατά, Τρουφάκου κ.ά. στο επικό μυθιστόρημα «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι.

Το επικό «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ιόλη Ανδρεάδη ανήκει στους σκηνοθέτες εκείνους που χτίζουν σιγά σιγά την πορεία τους στο θέατρο και με αισιοδοξία μπορούν, να πραγματώνουν το προσωπικό τους όραμα που βασίζεται στο εμείς και όχι στο εγώ. Με τον σταθερό συνεργάτη της, Άρη Ασπρούλη, διασκεύασαν για το θέατρο το επικό μυθιστόρημα-σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στην ελευθερία «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι και θα το παρουσιάσουν από τις 18/11 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το μεγαλειώδες έργο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών και πραγματεύεται το θέμα της μοίρα της οικογένειας, του κράτους, της κοινωνίας πριν και μετά τον πόλεμο. Ο Τολστόι ασχολήθηκε με τη συγγραφή του από το 1863 ως το 1869 και σίγουρα είναι δύσκολο να παρασταθεί ολόκληρο.

Το επικό «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο ρόλο του Αντρέι Μπαλκόνσκι

Η σκηνοθέτις επέλεξε για τους ρόλους του Λέοντος Τολστόι και του Στρατηγού Κουτούζωφ τον Κώστα Καζάκο. Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γεράσιμος Γεννατάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κώστας Νικούλι, Ρούλα Πατεράκη, Βασιλική Τρουφάκου, Ανδρέας Κανελλόπουλος και Εστέλλα Κοπάνου. Την σκηνογραφία και τα κοστούμια θα φιλοτεχνήσει η Δήμητρα Λιάκουρα, την πρωτότυπη Μουσική συνθέτει ο Γιάννης Χριστοφίδης και τους φωτισμούς σχεδιάζει η Στέβη Κουτσοθανάση.

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.