Η παράσταση «Lemon» αγκυροβολεί στα λιμάνια

Σε αγκυροβολημένο ferry και σε λιμενοβραχίονα παρουσιάζει η ομάδα Experimento την παράσταση «Lemon».

Η παράσταση «Lemon» αγκυροβολεί στα λιμάνια

Το περασμένο καλοκαίρι η καλλιτεχνική ερευνητική ομάδα Experimento παρουσίασε την παράσταση «Lemon» στο Ferry-Boat Παντόφλα, δεμένο στο λιμάνι της Αντίπαρου και στο Ferry-Boat της γραμμής Σαντορίνη-Θηρασιά, ενώ έκανε κι ένα κύκλο χειμερινών παραστάσεων στον θέατρο Radar. Από την ερχόμενη εβδομάδα η παράσταση ξανά πιάνει λιμάνι. Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου (9.30 μ.μ., θα παιχτεί με αγγλικούς υπέρτιτλους) θα παιχτεί στο Λιμάνι Πόρου και την Παρασκευή 26 Ιουλίου (9.30 μ.μ.) θα παιχτεί στο Λιμενοβραχίονα Λουτρακίου στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2019.

Η υπόθεση της παράστασης «Lemon» έχει άμεση σχέση με τη θάλασσα και το ταξίδι καθώς βασίζεται στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο «Novecento» (Χιλιαεννιακόσια) του Αλεσσάντρο Μπαρίκο και αφηγείται τη ζωή του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, ο οποίος γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Κάθε παράσταση είναι ένα μοναδικό σκηνικό και σκηνοθετικό γεγονός, ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα, που δημιουργεί ξεχωριστές συνθήκες αλληλεπίδρασης τόσο με τους θεατές όσο και με το εκάστοτε περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.