Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Η παράσταση «Lemon» αγκυροβολεί στα λιμάνια

Σε αγκυροβολημένο ferry και σε λιμενοβραχίονα παρουσιάζει η ομάδα Experimento την παράσταση «Lemon».

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Η παράσταση «Lemon» αγκυροβολεί στα λιμάνια

Το περασμένο καλοκαίρι η καλλιτεχνική ερευνητική ομάδα Experimento παρουσίασε την παράσταση «Lemon» στο Ferry-Boat Παντόφλα, δεμένο στο λιμάνι της Αντίπαρου και στο Ferry-Boat της γραμμής Σαντορίνη-Θηρασιά, ενώ έκανε κι ένα κύκλο χειμερινών παραστάσεων στον θέατρο Radar. Από την ερχόμενη εβδομάδα η παράσταση ξανά πιάνει λιμάνι. Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου (9.30 μ.μ., θα παιχτεί με αγγλικούς υπέρτιτλους) θα παιχτεί στο Λιμάνι Πόρου και την Παρασκευή 26 Ιουλίου (9.30 μ.μ.) θα παιχτεί στο Λιμενοβραχίονα Λουτρακίου στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2019.

Η υπόθεση της παράστασης «Lemon» έχει άμεση σχέση με τη θάλασσα και το ταξίδι καθώς βασίζεται στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο «Novecento» (Χιλιαεννιακόσια) του Αλεσσάντρο Μπαρίκο και αφηγείται τη ζωή του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, ο οποίος γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Κάθε παράσταση είναι ένα μοναδικό σκηνικό και σκηνοθετικό γεγονός, ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα, που δημιουργεί ξεχωριστές συνθήκες αλληλεπίδρασης τόσο με τους θεατές όσο και με το εκάστοτε περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Γείτονες από πάνω": Πρώτη γεύση από την πρεμιέρα της παράστασης του Δημήτρη Μαλισσόβα

Η θεατρική μεταφορά του έργου του Σεσκ Γκέι "Los Neighbours de Arriba" στην ελληνική πραγματικότητα με θέμα τον γάμο και τις μακροχρόνιες σχέσεις συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022": Πολιτιστική δράση σε όλη την επικράτεια

Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικές τέχνες, παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικό θέατρο. Τα έχει όλα και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

"36 και σήμερα": Ο ρόλος του χρώματος στη σύγχρονη ξυλογραφία

Ζωγραφικά έργα του Καθηγητή του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται στην Art Appel Gallery

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία ξαναζωντανεύει στην Αρχαία Ολυμπία

Με την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το φημισμένο άγαλμα του θεού Δία φιλοτεχνημένο από τον Φειδία ανακατασκευάστηκε και κοσμεί έναν εκθεσιακό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Επιστημονική ημερίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στα ελληνικά μουσεία

Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν την ημερίδα με τίτλο "Μουσεία και αισθήσεις: σχεδιάζοντας για όλους", σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των μουσειακών χώρων για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.