Ποια είναι τα «Top girls» του Θωμά Μοσχόπουλου;

Η Μαριά Καβογιάννη θα είναι ένα από τα «Top girls» της Κάριλ Τσέρτσιλ στην παράσταση του Πόρτα. Αναπάντεχη η συνεργασία; Ο Θωμάς Μοσχόπουλος ποντάρει σε ένα ετερόκλητο καστ κι αυτό μας αρέσει.

Ποια είναι τα «Top girls» του Θωμά Μοσχόπουλου;

Η Μαρία Καβογιάννη, η Βίκυ Βολιώτη, η Αλεξία Καλτσίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Σίσσυ Τουμάση και η Ειρήνη Μακρή θα είναι οι επτά πρωταγωνίστριες στο «Top girls» της Κάριλ Τσέρτσιλ, που θα σκηνοθετήσει τον ερχόμενο χειμώνα ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Ο Μοσχόπουλος βρίσκεται συνέχεια σε αναζήτηση νέων έργων και συνεργατών και έχοντας μάθει να βλέπει σφαιρικά τα πράγματα μπορεί να διεκδικεί όσο το δυνατόν τη μεγαλύτερη δυνατή ισοτιμία στις συνεργασίες του και κυρίως, να κάνει την έκπληξη να καιροφυλακτεί στις παραστάσεις του.

Ωραία είναι η σύμπραξη των ηθοποιών διαφορετικών γενεών στην παράσταση που ετοιμάζει με ένα επιδραστικό έργο του ’80, σύμβολο του φεμινισμού και κραυγή ενάντια στο θατσερισμό. Μπορεί να διέπεται από μια βασική φεμινιστική προβληματική, όμως είναι ένα έργο για τη γυναίκα, την πολιτική και την κοινωνική της θέση. Στην αλλόκοτη υπόθεσή του, πέντε γυναίκες από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας και της λογοτεχνίας συναντιούνται με μια γυναίκα του σήμερα, τη Μαρλέν, για να γιορτάσουν την προαγωγή της.

Στο σημείωμα της παράστασης διαβάζουμε: «Παρόλο που το έργο είναι γραμμένο σε ρεαλιστικό κώδικα, ξεκινά με μια διάσημη ονειρική πρώτη σκηνή, όπου ιστορικοί και διάσημοι μυθοπλαστικοί γυναικείοι χαρακτήρες καταθέτουν με ευφάνταστο τρόπο τις ιστορικά διαφορετικές πτυχές του ‘κοινωνικού επιτεύγματος’ των γυναικών. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στον χρόνο συγγραφής του έργου, όπου με μια σειρά από συναρπαστικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σύγχρονες γυναίκες και σημαντικές ανατροπές, η συγγραφέας αναπτύσσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς της με θεατρικά ευφρόσυνο ιδίωμα και υπέροχους σκηνικούς χαρακτήρες, δημιουργώντας ένα παλλόμενο θέαμα».

Τη μετάφραση υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος, τα κοστούμια η Κλαιρ Μπρέισγουελ, τα σκηνικά η Ευαγγελία Θεριανού, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Ρωμανός Μαρούδης.

Περισσότερες πληροφορίες

Top girls

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 140 '

Ένα έργο για τη γυναικεία χειραφέτηση, στο πρώτο μέρος του οποίου διάσημοι χαρακτήρες έργων καταθέτουν τις διαφορετικές πτυχές του «κοινωνικού επιτεύγματος» των γυναικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".