2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260

Σπονδυλωτή παράσταση με γνωστές χορογραφικές υπογραφές ή ηλεκτρισμένες πιρουέτες συγχρονισμένες στο έπακρο; Το «Growing!» και το «Wolf & Bliss» καταφτάνουν.

2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260

«Growing!»

Τρεις Έλληνες γνωστοί χορογράφοι, οι Γ. Μανταφούνης, Χρ. Παπαδόπουλος, Αντ. Φωνιαδάκης, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τον Γάλλο C. Baldy στη σπονδυλωτή παράσταση «Growing!», στην οποία χορεύουν σπουδαστές και απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, στην Πειραιώς 260 (4-6/7). Το site specific «One One One» του Μανταφούνη παρουσιάζεται στις 8 μ.μ., στον κήπο της Πειραιώς 260, ενώ οι υπόλοιπες παραστάσεις στις 9 μ.μ., στον Χώρο Δ΄.

«Wolf & Bliss»

2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260 - εικόνα 1

Ένα ηλεκτρισμένο δίπτυχο φέρνει στην Πειραιώς 260 (10/7) η ομάδα Aterballetto, το οποίο συνυπογράφουν οι ιδιαίτερα αγαπητοί στα μέρη μας Χόφες Σέχτερ («Wolf») και Γιόχαν Ίνγκερ («Bliss»). Ο δυναμισμός μιας χορευτικής ομάδας φαίνεται από τον τρόπο που πραγματώνει το όραμα του εκάστοτε χορογράφου με τον οποίο συνεργάζεται. Από το 1977 η ιταλική ομάδα έχει αποδείξει την αξία της μέσα από τις προκλητικές, δυναμικές ή εικονοκλαστικές χορογραφίες των Φορσάιθ, Κίλιαν, Ριζό κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Growing!

  • Χορός
  • Διάρκεια: 90 '

Νέοι χορευτές –σπουδαστές και απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης– ερμηνεύουν τις χορογραφίες των Γιάννη Μανταφούνη («One One One», το οποίο παρουσιάζεται μεμονωμένα, στις 8 μ.μ., στον κήπο της Πειραιώς 260), Αντώνη Φωνιαδάκη («Kosmos»), Χρήστου Παπαδόπουλου («Άσκηση 27») και Cyril Baldy («A Dance of Many») σε μια σπονδυλωτή παράσταση.

Wolf & Bliss

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ηλεκτρισμένο δίπτυχο, που αποτελείται από τις χορογραφίες «Wolf» και «Bliss» των γνωστών και ιδιαίτερα αγαπητών στο ελληνικό κοινό Χόφες Σέχτερ και Γιόχαν Ίνγκερ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.