2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260

Σπονδυλωτή παράσταση με γνωστές χορογραφικές υπογραφές ή ηλεκτρισμένες πιρουέτες συγχρονισμένες στο έπακρο; Το «Growing!» και το «Wolf & Bliss» καταφτάνουν.

2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260

«Growing!»

Τρεις Έλληνες γνωστοί χορογράφοι, οι Γ. Μανταφούνης, Χρ. Παπαδόπουλος, Αντ. Φωνιαδάκης, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τον Γάλλο C. Baldy στη σπονδυλωτή παράσταση «Growing!», στην οποία χορεύουν σπουδαστές και απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, στην Πειραιώς 260 (4-6/7). Το site specific «One One One» του Μανταφούνη παρουσιάζεται στις 8 μ.μ., στον κήπο της Πειραιώς 260, ενώ οι υπόλοιπες παραστάσεις στις 9 μ.μ., στον Χώρο Δ΄.

«Wolf & Bliss»

2 χορευτικά ραντεβού στην Πειραιώς 260 - εικόνα 1

Ένα ηλεκτρισμένο δίπτυχο φέρνει στην Πειραιώς 260 (10/7) η ομάδα Aterballetto, το οποίο συνυπογράφουν οι ιδιαίτερα αγαπητοί στα μέρη μας Χόφες Σέχτερ («Wolf») και Γιόχαν Ίνγκερ («Bliss»). Ο δυναμισμός μιας χορευτικής ομάδας φαίνεται από τον τρόπο που πραγματώνει το όραμα του εκάστοτε χορογράφου με τον οποίο συνεργάζεται. Από το 1977 η ιταλική ομάδα έχει αποδείξει την αξία της μέσα από τις προκλητικές, δυναμικές ή εικονοκλαστικές χορογραφίες των Φορσάιθ, Κίλιαν, Ριζό κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Growing!

  • Χορός
  • Διάρκεια: 90 '

Νέοι χορευτές –σπουδαστές και απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης– ερμηνεύουν τις χορογραφίες των Γιάννη Μανταφούνη («One One One», το οποίο παρουσιάζεται μεμονωμένα, στις 8 μ.μ., στον κήπο της Πειραιώς 260), Αντώνη Φωνιαδάκη («Kosmos»), Χρήστου Παπαδόπουλου («Άσκηση 27») και Cyril Baldy («A Dance of Many») σε μια σπονδυλωτή παράσταση.

Wolf & Bliss

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ηλεκτρισμένο δίπτυχο, που αποτελείται από τις χορογραφίες «Wolf» και «Bliss» των γνωστών και ιδιαίτερα αγαπητών στο ελληνικό κοινό Χόφες Σέχτερ και Γιόχαν Ίνγκερ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.