Οι ντραγκ κουίν αφηγούνται ιστορίες στα παιδιά

Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα Drag Queen Story Hour και να ακούσουν ιστορίες γύρω από την έννοια του φύλου.

Οι ντραγκ κουίν αφηγούνται ιστορίες στα παιδιά

Το Φεστιβάλ Αθηνών έχει αφιερώσει συνολικά τη φετινή του διοργάνωση στη διαφορετικότητα και στο δικαίωμα να είσαι αυτό που θέλεις. Στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς 260 φιλοξενεί το πρόγραμμα διαδραστικών αφηγήσεων για παιδιά της Δώρας Ανδρουλιδάκη Over the rainbow story time. Μετά την επιτυχία του προγράμματος στο Βερολίνο με το «Drag Queen Story Hour», έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει στα παιδιά γύρω από την έννοια της ρευστότητας του φύλου. Δύο ντραγκ κουίν, οι Socrates και Holly Grace, συστήνονται σε γονείς και παιδιά και αφηγούνται ιστορίες με τη συνοδεία μουσικής, με στόχο να τους φέρουν σε επαφή με θετικά παραδείγματα κουίρ ατόμων.

Οι ντραγκ κουίν αφηγούνται ιστορίες στα παιδιά - εικόνα 1

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260 στις 29 και 30 Ιουνίου. Η εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της ρευστότητας του φύλου συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κόσμου που κατανοεί την ελευθερία του ατόμου να επιλέγει, να εκφράζεται, να συνάπτει σχέσεις που βασίζονται στην αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη, ενώ παράλληλα μειώνει το φόβο απέναντι στη διαφορετικότητα.
Όπως δηλώνουν οι συντελεστές: «Θέτουμε ως στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση γι' αυτό και απευθυνόμαστε σε μικρές ηλικίες, αφού θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η έκθεση στην ποικιλομορφία για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την πρόληψη φαινομένων όπως το bullying και ο ρατσισμός».

i «Drag Queen Story Hour» | 29 & 30 Ιουνίου στις 7.15 μ.μ. | Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το boxoffice@greekfestival.gr για να προμηθευτούν το δελτίο συμμετοχής. Στην εκδήλωση θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικοι εφόσον συνοδεύουν ένα ή περισσότερα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.