Η Σμαράγδα Καρύδη κάνει την πρώτη της σκηνοθεσία

Στο Θέατρο Βασιλάκου θα γίνει «Του Κουτρούλη ο γάμος» τον ερχόμενο χειμώνα με τη Σμαράγδα Καρύδη και το Νίκο Κουρή.

Η Σμαράγδα Καρύδη κάνει την πρώτη της σκηνοθεσία

Με ένα έργο του 1843 αποφάσισε να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο η Σμαράγδα Καρύδη τον ερχόμενο χειμώνα στο Θέατρο Βασιλάκου. Η ίδια θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου: «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. Το καταπληκτικό είναι πως το έργο γράφτηκε σε μια εποχή όπου η χώρα βρισκόταν σε άσχημη οικονομική θέση, στα πρόθυρα πτωχεύσεως, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του τοκοχρεολύσιο 60 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων που είχε δοθεί με την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία). Σαν να μην πέρασε μια μέρα…!

Η διαπλοκή, η εξαγορά συνειδήσεων, το ατομικό συμφέρον και οι πελατειακές σχέσεις είναι κάποια από θέματα που θίγει το έργο με πρωταγωνιστή ένα πλούσιο ράφτη, τον Εμμανουήλ Κουτρούλης, ο οποίος χάρη στον πανούργο υπηρέτη του, χρίζεται υπουργός, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία της αγαπημένης του Ανθούσας. Η κωμωδία θ’ ανέβει στα μέσα Οκτώβρη σε παραγωγή της People Entertainment. Πρωταγωνιστούν οι: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος. Τα σκηνικά θα φιλοτεχνήσει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια ο Νίκος Χαρλαύτης. Τη μουσική γράφει ο Μίμως Μάτσας σε στίχους της Σοφίας Καψουρου. Οι χορογραφίες είναι της Μπέττυς Δραμισιώτη και οι φωτισμοί του Σίμου Σαρκετζή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2022

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.