Τα free του Φεστιβάλ Αθηνών

Αυτές είναι οι προτάσεις της δράσης «Άνοιγμα στην πόλη» που μας επιτρέπει ελεύθερη είσοδο ή ένα συμβολικό εισιτήριο σε παραστάσεις θεάτρου και χορού, εκθέσεις, περίπατους και συναυλίες.

Τα free του Φεστιβάλ Αθηνών

Η δράση «Άνοιγμα στην πόλη» έγινε πια θεσμός, ενισχύει τη διάθεση για καλλιτεχνικές εμπειρίες που μας βγάζουν από τα συνηθισμένα και φέρνουν το Φεστιβάλ Αθηνών ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη βασικών στόχων του, να ανανεώσει τη σχέση μας με τον ανοιχτό δημόσιο χώρο, να μεταδώσει ένα αίσθημα αλληλεγγύης και την ενεργοποιήσει τις συλλογικότητες που δρουν σε Αθήνα και Πειραιά. Σαράντα δυο είναι φέτος οι δράσεις του φεστιβάλ σε δημόσιους χώρους, πλατείες, γειτονιές, παλαιά ιστορικά κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, χώρους ιστορικής μνήμης, μουσεία κ.ά., που συνδυάζουν θέατρο, μουσική, χορό, λογοτεχνία και εικαστικά. Έχουν όλες χαρακτήρα site specific και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Athens Culture Net και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και ενημερωθείτε για όλες τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποιο έργο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη;

Καζανάς, Μάλφα, Μαρκάτης, Μουταφτσής, Ντεμίρη, Τσόλκα πρωταγωνιστούν στην πρώτη παρουσίαση του "Άκρως συμπαντικό" της Σάρλοτ Τζόουνς από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Ξεκίνησε η προπώληση για τους "Βρυκόλακες" του Εθνικού Θεάτρου

Ο Σταμάτης Φασουλής επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο και σκηνοθετεί ένα ωραίο θίασο στους " Bρυκόλακες" του Χένρικ Ίψεν.

"Θέατρο ξανά": Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος 2022-23

Κακλέας, Καπουτζίδης, Γκασούκα, Δεντάκης, Ασπιώτης, Αμπαζής, Πασσαλής κι άλλοι θα σκηνοθετήσουν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Αυτός είναι ο Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2022-2023 που επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του ΚΘΒΕ.

Ρομέο Καστελούτσι: "Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η βία μπορεί να εξαλειφθεί"

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης μάς μίλησε ενόψει της παρουσίασης στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση της νέας του δουλειάς "Bros, όπως Αδερφοί", που βάζει στο επίκεντρο το ζήτημα της αστυνομικής βίας.

"Στην απέναντι όχθη" για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Μίνα Χειμώνα και η Αγγελική Κοντού ερμηνεύουν σε δική τους δημιουργία μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες και την κουλτούρα τους που μπόλιασε την ελληνική κοινωνία.

Πλανήτης "Solaris" καλεί Κυψέλη

Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξε ο Θοδωρής Αμπαζής για να παρουσιάσει τη site specific παράσταση που εμπνεύστηκε από το διάσημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στανίσλαβ Λεμ με την ομάδα ΟΠΕΡΑ. Μια δουλειά που μας ιντριγκάρει για τέσσερις βασικούς λόγους.