Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ακόμη ένα πρωτόπαικτο προσθέτει στη λίστα με τα έργα που μας έχει συστήσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης, η οποία έχει γράψει το δικό της κεφάλαιο στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο του Τριετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το άπαιχτο έργο του Μάκη Τσίτα «Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» (2017). Πέντε μονόπρακτα συνθέτουν το θεατρικό κείμενο που φέρνει στο προσκήνιο δέκα χαρακτήρες, διαφορετικού φύλου και ηλικίας, προερχόμενους από τη μικροαστική τάξη. Χαρακτήρες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση του κάθε ένα από εμάς. Η βαθύτερη επιθυμία τους; Να επικοινωνήσουν.

Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Με φόντο άλλοτε εξωτερικό και άλλοτε εσωτερικό χώρο, συνδιαλέγονται με άτομα του περιβάλλοντός τους ή και με τον άγνωστο διπλανό τους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας και συντροφικότητας. Τί συμβαίνει, όμως, όταν εμείς οι ίδιοι υπονομεύουμε τη σχέση μας με τους άλλους; Αυτό και άλλα καίρια ερωτήματα τίθενται επί σκηνής γύρω από τη διαμόρφωση των σχέσεων μέσα στην κοινωνία αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής.

Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 2

Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Γιαννακού, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Τρύφων Ζάχαρης, Ιωάννα Μπιτούνη, Νίκος Μαυράκης, Λευτέρης Παπακώστας, Δανάη Παπουτσή, Βαγγέλης Ρόκκος, Μυρτώ Σαρρή, Δημήτρης Τσικούρας.

Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 3
Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 4

i«Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Από Τρίτη 7 έως Παρασκευή 10 Μαΐου | Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων στο www.dithepi.gr | Είσοδος ελεύθερη |

Περισσότερες πληροφορίες

Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Πέντε μονόπρακτα συνθέτουν την παράσταση που στοχάζεται πάνω στη διαμόρφωση των σχέσεων στην κοινωνία αλλά και στην αναζήτηση ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκφραστικότητα της γλώσσας της σιωπής στην παράσταση "Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ" στο Olvio

Μια από τις πιο ιδιαίτερες, γοητευτικές και απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων ετών επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Olvio.

"Κανονική δουλειά": O Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει με την τρίτη του σόλο παράσταση

Κείμενα για τη δουλειά, κουβέντα με τον κόσμο, ευτράπελα σε δημόσιες υπηρεσίες και μουσική κωμωδία.

"Κάποιος να με προσέχει": Για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου

Με μια ισχυρή τριανδρία: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Μάριζας, Πήτερ Ραντλ, ανεβάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας το "Κάποιος να με προσέχει" του Φράνκ Μακ Γκίνες η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.