Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Είδαμε τον «Μορμόλη»

Έργο για να θυμούνται οι μεγάλοι, να μαθαίνουν οι μικροί και να απολαμβάνουν όλοι.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Είδαμε τον «Μορμόλη»

Έργο για να θυμούνται οι μεγάλοι, να μαθαίνουν οι μικροί και να απολαμβάνουν όλοι. Ο πολυαγαπημένος «Μορμόλης» του Χάινερ Χάχφελντ, που έκανε πάταγο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε τη δεκαετία του ’70, δεν έχει γεράσει ούτε μέρα. Η παράσταση που παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη-Βασίλη Κουκαλάνι το αποδεικνύει περίτρανα. Η ιστορία του απίθανου φίλου που επινοούν τα παιδιά αγγίζει τόσο σύγχρονα θέματα που μοιάζει να γράφτηκε σήμερα –τη διαβρωτική επίδραση της τηλεόρασης, την κατάχρηση εξουσίας, την καχυποψία των ενηλίκων απέναντι σε ό,τι δεν καταλαβαίνουν–, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η απόλαυση, το γέλιο και η συγκίνηση που σκορπίζει. Η παράσταση μας κέρδισε με την ενέργειά της και με το ταλέντο των έξι ηθοποιών που εναλλάσσονται με αστείρευτο κέφι σε διάφορους ρόλους, ενώ η εξαίσια μουσική του Γιάννη Σπανού επισφραγίζει τη σπουδαία δουλειά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου

Μέσα από την ιστορία ενός απόλυτου αντιήρωα της Επανάστασης του ’21, ο Δημήτρης Τάρλοου υπογράφει μια παράσταση επικών διαστάσεων αλλά ανθρώπινων μεγεθών, μια ελεγεία για την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις της ανθρώπινης φύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
13/01/2022

Συμφορά από το πολύ μυαλό

Το σατιρικό για τη ρωσική κοινωνία του 19ου αι. έργο ανεβαίνει σε μια παράσταση προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, από την οποία όμως λείπει το ιδεολογικό εκτόπισμα πέραν της αισθητικής τέρψης.

Το Μινόρε

Νοσταλγική διάθεση και ρεμπέτικα ακούσματα στην αναβίωση της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς, σε μια παράσταση που την προσεγγίζει με αγάπη αλλά δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη ενός εύπεπτου θεάματος για το ευρύ κοινό.

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη

Μια παράσταση με ψυχή: αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση στο σκηνικό ανέβασμα του έργου που δραματοποιεί την αληθινή ιστορία της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία ως η πιο φάλτσα σοπράνο.

Αυτές είναι οι πρώτες πρεμιέρες του 2022!

Ποδαρικό στον νέο χρόνο κάνει μια πεντάδα πολυαναμενόμενων παραστάσεων ιδιαίτερης καλλιτεχνικής σφραγίδας.

Σε ποιες παραστάσεις θα πάτε μαζί με τους εφήβους;

Ξεχωρίσαμε τέσσερις παραστάσεις που ενώ απευθύνονται στους ενήλικες είναι εξίσου κατάλληλες –και άκρως ενδιαφέρουσες- και για το εφηβικό κοινό.