Εσύ τι βάζεις «Στον πάγο»;

Η μαύρη κωμωδία του Νίκου Δημητρόπουλου, που ανεβαίνει στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, υπόσχεται να μας κόψει το αίμα, φέρνοντας στο προσκήνιο το αέναο κυνήγι της ευτυχίας.

Εσύ τι βάζεις «Στον πάγο»;

Πέντε νέοι ηθοποιοί, που έχουν διανύσει ο καθένας τη δική του πορεία στο θέατρο, στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστούν στη μαύρη κωμωδία του Νίκου Δημητρόπουλου «Στον πάγο» στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια Βολανάκης. Το έργο, που υπογράφει σκηνοθετικά η Μαργαρίτα Γερογιάννη, αυτοπροσδιορίζεται ως νεοελληνικό θέατρο του παραλόγου με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και κωμικοτραγικών καταστάσεων, που υπόσχεται να μην μας αφήσει ασυγκίνητους. Κεντρικό θέμα του έργου είναι η συνήθεια να βάζουμε στον πάγο όλα αυτά που μας πληγώνουν καθημερινά και δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Φτιάχνουμε έτσι μία καθαρή ουτοπία μέσα στην οποία ζούμε άνετα, μέχρι να συμβεί κάτι που θα μας ταρακουνήσει μια για πάντα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν οι κεντρικές ηρωίδες του έργου. Δυο αδερφές που αναγκάζονται να συγκατοικήσουν στο πατρικό τους σπίτι με τη μόνη υποχρέωση να κρατήσουν τις ενοχές, τα λάθη, τα τραύματα και τα μυστικά του παρελθόντος στον πάγο, με στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας. Αυτό αποτελεί άλλωστε το υπεραντικείμενο των ηρώων του έργου, αλλά και κάθε ανθρώπου σε κάθε εποχή. Ένας χαρακτήρας, που μπαίνει αναπάντεχα στην ιστορία, ανάγεται σε κινητήριο δύναμη για τη ζωή των δύο γυναικών, φέρνοντας τις αντιμέτωπες με τις αλήθειες που τις στοιχειώνουν, αποδεικνύοντας ότι το να ακολουθήσεις τον εύκολο δρόμο φέρει ένα τίμημα που λίγοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Πρωταγωνιστούν οι Σοφία Μανώλη, Θεοδώρα Ντούσκα, Άγγελος Νεράντζης, Peter Rundle, Γιάννης Διακάκης.

i«Στον πάγο» | Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης | Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Στον πάγο

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Το έργο υπογραμμίζει τη συνήθειά μας να βάζουμε στον πάγο ό,τι μας πληγώνει. Η έλευση ενός εξωτερικού παράγοντα όμως μπορεί να λιώσει τον πάγο μια για πάντα.

Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.