«Η κυρά της Ρω» επιστρέφει

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη επιστρέφει με ένα ρόλο που αγάπησε, εκείνον της «Κυράς της Ρω».

«Η κυρά της Ρω» επιστρέφει

Το κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά για τη Δέσποινα Αχλαδιώτη («Κυρά της Ρω») που ζούσε για χρόνια ολομόναχη στην ακριτική νησίδα κοντά στο Καστελόριζο υψώνοντας κάθε πρωί την ελληνική σημαία έχει τη δύναμη να φέρει δάκρυα στα μάτια. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Μπερδέκα έδωσε θεατρική υπόσταση σ’ αυτόν το μονόλογό-εξομολόγηση, εστιάζοντας στις έννοιες της απομόνωσης και της γυναικείας ανεξαρτησίας και συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη που κρατά τον απαιτητικό ρόλο. Η παράσταση ανεβαίνει στο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, στις 6 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά της Ρω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Οι σκέψεις της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής ως «Κυρά της Ρω», η οποία ζούσε μόνη στην ακριτική νησίδα της Ρω και ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία.

Κυρά της Ρω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Οι σκέψεις της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής ως «Κυρά της Ρω», η οποία ζούσε μόνη στην ακριτική νησίδα της Ρω και ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.