Είδαμε τους «Βορεάδες» και παρασυρθήκαμε απ' το ρυθμό του ανέμου

Αναμεταδίδουμε από την παράσταση της Πωλίνας Κρεμαστά και της ομάδας σύγχρονου χορού Creo, που επιστρέφει για λίγες παραστάσεις.

Είδαμε τους «Βορεάδες» και παρασυρθήκαμε απ' το ρυθμό του ανέμου

Σας έχει συμβεί μια παράσταση να γεννήσει μέσα σας την επιθυμία να σηκωθείτε και να χορέψετε επιτόπου; Όταν συντονιστήκαμε με τους «Βορεάδες» της Πωλίνας Κρεμαστά και της ομάδας σύγχρονου χορού Creo, νιώσαμε να μας παρασύρει ένας ρυθμός που πηγάζει από βαθιά: από μια ξεχασμένη μνήμη, ένα σκίρτημα, μια απόδραση. Οι Βορεάδες ήταν άνεμοι στην αρχαία ελληνική μυθολογία, που κατέρχονταν ορμητικοί απ’ τον αιθέρα και κυνηγούσαν τους δαίμονες ανέμους Άρπυιες.

Η παράσταση αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας «απόγειος», την οποία διεξάγει η χορογράφος από το 2014, επιχειρώντας τη δημιουργία μιας νέας κινητικής πρότασης μέσα από τη μελέτη των παραδοσιακών ρυθμών και χορών και τη σύνδεσή τους με τον σύγχρονο χορό. Είναι θαυμάσιος ο τρόπος με τον οποίο η συν-κινητική μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου (κυκλοφορεί από την Puzzlemusik) έστρωσε το έδαφος για να συμπλεύσει η ομάδα των εννέα χορευτών. Μετά την περσινή επιτυχία η παράσταση επαναλαμβάνεται από 4/2, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στις Ροές.

Περισσότερες πληροφορίες

Βορεάδες

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Οι χορευτές συναντιούνται σε μία σύγχρονη Βαβέλ και πάνω στα χαλάσματα «χτίζουν», μέσα από μία χορογραφία εμπνευσμένη από την κίνηση του αέρα, μια νέα πόλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.