Υπάρχουν παραμύθια για μεγάλους;

Δύο παραστάσεις με ενήλικο περιεχόμενο κι έντονο παραμυθιακό στοιχείο υπόσχονται να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις βαθύτερες προσδοκίες μας.

Υπάρχουν παραμύθια για μεγάλους;

Δύο παραστάσεις με ενήλικο περιεχόμενο κι έντονο παραμυθιακό στοιχείο υπόσχονται να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις βαθύτερες προσδοκίες μας. H Θάλεια Γρίβα επιστρέφει στον κύκλο των παραμυθιών με τα «Κακορίζικα» στο Θέατρο 104 (από 26/1). Μια σύνθεση «βρόμικων» παραμυθιών της ελληνικής παράδοσης, με κύρια θεματική τις κανιβαλικές και κακοποιητικές σχέσεις μεταξύ συντρόφων και γονέων - παιδιών, που μας κλείνει το μάτι με χιούμορ, ακόμη κι αν τρέχει λίγο αίμα από τα χείλη, υπό τους μουσικούς ήχους του Γιώργου Μιζήθρα και του Σταύρου Γασπαράτου.

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων υποδέχεται τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του τρόμου μέσα από τρεις ιστορίες φαντασμάτων, όπως τις σκηνοθετεί και τις αφηγείται ο Μιχάλης Κοιλάκος, μαζί με τις Σωτηρία Ρουβολή και Δάφνη Καφετζή, στην παράσταση «Μπου» (από 28/1). Ο τρόμος είναι κάτι πολύ παραπάνω από τους θορύβους της νύχτας. Πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες ή και στις πιο φωτεινές ημέρες και ακόμη κι αν τον αποφύγεις θα βρει το δικό του τρόπο να επιστρέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
11/08/2022

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.

Πού θα δούμε την sold out "Αντιγόνη";

Πάνω από 18.000 θεατές παρακολούθησαν στην Επίδαυρο την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μάθετε πού αλλού θα παιχτεί η πολυσυζητημένη παράσταση.