Ποια είναι η σημασία του έρωτα σε digital εποχές;

Ο χορευτής και χορογράφος Κυριάκος Χατζηιωάννου μας απαντά στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης στο τρίτο μέρος του «Erotikon / Higher states».

Ποια είναι η σημασία του έρωτα σε digital εποχές;

Με αυτό το ερώτημα καταπιάνεται ο Κυριάκος Χατζηιωάννου στη χορογραφία του «Erotikon / Higher states, part 3» (με τη συνεργασία του Tanzhaus Zurich), στην οποία χορεύει ο ίδιος μαζί με τους Mickey Mahar, Μαρία Σιδέρη, Νάνσυ Σταματοπούλου. Τον γνωρίσαμε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση το 2015 και τώρα επιστρέφει εκεί, στον Εκθεσιακό Χώρο -1, θέτοντας αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη διαχρονικότητα του ερωτικού φαινομένου σε αυτό τρίτο μέρος της χορογραφικής σπουδής του πάνω στο θέμα. Η πολυμορφική του παράσταση αντλεί έμπνευση από τα «Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου» του Ρολάν Μπαρτ και ισορροπεί μεταξύ ποιητικής γλώσσας, φιλοσοφικού λόγου και κίνησης, με σκοπό να κατανοήσει την έννοια του έρωτα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, στην εποχή των social media και των dating apps.

i «Erotikon / Higher states, part 3» | Εκθεσιακός Χώρος -1 | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Από 18 έως 20 Ιανουαρίου | Προπώληση |

Περισσότερες πληροφορίες

Erotikon / Higher states, part 3

  • Σύγχρονος Χορός

Η παράσταση θέτει γόνιμα αλλά και αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη διαχρονικότητα του ερωτικού φαινομένου, σε αυτό το τρίτο μέρος της χορογραφικής σπουδής του χορογράφου.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.