Ξεκινούν οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2019

Ποιητικά αφιερώματα αλλά και αστικά μονόπρακτα συναντάμε στις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

Ξεκινούν οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2019

«Καληνύχτα Μητέρα»

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί το γλυκόπικρο έργο της Μάρσα Νόρμαν και συμπρωταγωνιστεί με τη Μαρία Σκούντζου σε ένα ντουέτο μάνας και κόρης που, μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν, μελετά με τρυφερότητα και χιούμορ τις ανθρώπινες σχέσεις. (Radar, από 11/1)

«Σκαλωσιά»

Ξεκινούν οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2019 - εικόνα 1

Το έργο της Μαριάννας Λιανού, το οποίο συνσκηνοθετεί με την Άννα Χανιώτη, γίνεται ένα δυναμικό πεδίο εξερεύνησης που ενώνει δύο απελπισμένους ανθρώπους την ίδια στιγμή που τους απομακρύνει από το στόχο τους, την πραγματοποίηση μιας ληστείας. (Tempus Verum, από 11/1)

«Η καημένη, η άδεια μου Εδέμ»

Ξεκινούν οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2019 - εικόνα 2

Το Black Box γεμίζει με ιστορίες και εικόνες της πόλης, εμπνευσμένες από τα «Είκοσι αστικά μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια, όπου η αναζήτηση του χαμένου παραδείσου δεν σταματά ποτέ. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Αιγινίτου. (Επί Κολωνώ, από 12/1)

«Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού»

Ξεκινούν οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2019 - εικόνα 3

Ο ποιητικός μονόλογος που συνδέει το μύθο των Ατρειδών με το σήμερα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Νάνας Παπαδάκη, σε συνδυασμό με το αφιέρωμα «110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου». (Αργώ, από 12/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Καληνύχτα μητέρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Το βραβευμένο έργο μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 65 '

Ανήκει στους πολύστιχους ποιητικούς μονολόγους της «Τέταρτης διάστασης» και αναφέρεται στον κύκλο των Ατρειδών.

Η καημένη, η άδεια μου Εδέμ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Ιστορίες και εικόνες της πόλης μέσα από ένα σκηνικό παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς.

Σκαλωσιά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μια σκαλωσιά γίνεται εμπόδιο στη ληστεία που σχεδιάζουν δύο απελπισμένοι άνθρωποι αλλά και αφορμή συνάντησης της ελπίδας τους για ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.