H προπώληση ξεκίνησε για το Nederlands Dans Theater Ι στο Μέγαρο Μουσικής

Η διάσημη ομάδα σύγχρονου χορού, με φανατικό αθηναϊκό κοινό, επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας.

H προπώληση ξεκίνησε για το Nederlands Dans Theater Ι στο Μέγαρο Μουσικής

Το Nederlands Dans Theater Ι έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό στην Ελλάδα και σε κάθε του νέα εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κερδίζει καινούργιους φίλους, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του σύγχρονου χορού να ξανασυστηθούν ή να γνωρίσουν για πρώτη φορά το κορυφαίο πρωτοποριακό συγκρότημα από την Ολλανδία. Βρίσκεται ήδη εδώ και πενήντα εννιά χρόνια στην πρωτοπορεία και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην ελευθερία του σύγχρονου και του κλασικού χορού.

Εκτός από το Μέγαρο, παραστάσεις του έχουν φιλοξενηθεί και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας μέρα της προπώλησης. Ο συνδυασμός της τεχνικής αρτιότητας και της μοναδικής εκφραστικότητας των χορευτών του Nederlands Dans Theater, και συγκεκριμένα η πρώτη από τις τρεις ομάδες του συγκροτήματος με χορευτές ηλικίας 23-30 ετών που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, μας κάνει αίσθηση στις παραστάσεις της.

Στο πρόγραμμα του NDT Ι θα απολαύσουμε δύο χορογραφίες των Σολ Λεόν-Πολ Λάιτφουτ («Safe as Houses/Ασφαλές όπως τα σπίτια») και της Κρύσταλ Πάιτ («Partita for 8 dancers/Παρτίτα για 8 χορευτές») αλλά και το νέο εντυπωσιακό έργο «Walk the Demon» («Βόλτα με τον δαίμονα σου») του Μάρκο Γκαίκε που μιλά για τη ζωή και τον έρωτα.

i Nederlands Dans Theater I | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» | Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 1 έως Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου | 20:00 | Προπώληση εισιτηρίων | megaron.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/08/2022

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Aίας

Ο Αργύρης Ξάφης γοητεύτηκε βαθιά από το έργο και το δραματικό και ιδεολογικό βάρος που φέρει ο κεντρικός ήρωας, προχωρώντας σε επιλογές που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε –συχνότερα– δεν δικαιώνονται επί σκηνής.