Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

Πρωταγωνίστριες σπουδαίων έργων αλλά και καθημερινές ηρωΐδες παίρνουν το λόγο σε τέσσερις παραστάσεις.

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

«Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται»

Μια γυναίκα ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κίνδυνος... Στο έργο του Ρομπέρ Τομά, μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια αποκαλύπτουν τον κόσμο των γυναικών με αφορμή ένα φόνο. Ο Γιάννης Καραχισαρίδης σκηνοθετεί τις Αιμιλία Υψηλάντη, Μαρία Ζορμπά, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κ.ά. (Αργώ)

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 1

Η Νένα Μεντή δίνει τον τόνο ως Φραγκογιαννού, με μια ερμηνεία γεμάτη δύναμη και πάθος, στη σκηνική σύνθεση του Πέτρου Ζούλια που αντλεί έμπνευση από ηρωίδες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Και οι υπόλοιπες όμως πέντε πρωταγωνίστριες σκιαγραφούν με σεβασμό διαφορετικές γυναικείες φιγούρες και ταυτότητες. (Χώρα)

«Γυναίκες από χώμα»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 2

Πώς μπορεί να αισθάνεται μια γυναίκα που κατηγορείται με βάση την ασθένειά της; Θα το μάθετε από πρώτο χέρι στην παράσταση που ανεβάζει η ομάδα Ανδρομέδα και σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης βασισμένος στις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύτηκαν από το Υπουργείο Υγείας το 2012. (Vault)

«Χαμάμ γυναικών»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 3

Μέσα στο χαλαρωτικό ατμόλουτρο, γυναίκες διαφορετικές η μία από την άλλη εξομολογούνται τα καθημερινά, χαλαρώνουν, αστειεύονται και ξεπλένουν το κορμί τους και την ψυχή τους. Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί το έργο της Νελ Νταν που φέρνει στη σκηνή τις Βίλμα Τσακίρη, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ελευθερία Ρήγου και Τέτα Καμπουρέλη. (Ακάδημος)

Περισσότερες πληροφορίες

Γυναίκες του Παπαδιαμάντη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Πορτρέτα ηλικιωμένων και νεαρών γυναικών, ηρωίδων από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ζωντανεύουν στη σκηνή. Κοινός τους στόχος η επιβίωση κόντρα στις απώλειες και τις δυσκολίες της ζωής.

Γυναίκες από χώμα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που κατηγορήθηκαν και διαπομπεύτηκαν στην Ελλάδα το 2012. Οι μαρτυρίες τους ζωντανεύουν στη σκηνή όλη την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της κακομεταχείρισης και της διαφθοράς που έζησαν.

Χαμάμ γυναικών

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Έργο για τη φιλία, τη γυναικεία αλληλεγγύη και για το τι μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες όταν αντιμετωπίζουν ενωμένες έναν κοινό στόχο...

8 γυναίκες κατηγορούνται

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Μια κωμική ανάγνωστη του έργου του Ρομπέρ Τομά, στο οποίο η αναζήτηση ενός δολοφόνου, λειτουργεί καταλυτικά στις σχέσεις οκτώ γυναικών.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Χώρα

Αμοργού 20

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.