Αντίο κύριε Μοσχίδη

Ο Γιώργος Μοσχίδης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης παίζοντας σε όλα τα είδη του θεάτρου. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Αντίο κύριε Μοσχίδη

Εφηβάκι ακόμα στην Καβάλα, ο Γιώργος Μοσχίδης, έκανε τα πρώτα βήματα «δραπετεύοντας» μ’ ένα μπουλούκι. Μας το εξομολογήθηκε στην κοινή συνέντευξη που έδωσε στο «α» μαζί με τον στενό φίλο και συνεργάτη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, με αφορμή την παράσταση «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ (2014) στο Εθνικό Θέατρο: «Το 1948-1949 είχα πάει στον Λαγκαδά βόλτα κι εκεί είδα ένα μπουλούκι να παίζει θέατρο. Όταν μάζεψαν τα πράγματα τους για να πάνε σε άλλο χωριό, πήγα μαζί τους, δεν γύρισα στο σπίτι μου -ήμουν μόλις 17 ετών. Είχα ξαναδεί θέατρο με τους γονείς μου, Ουίλιαμ Σέξπιρ από το Άρμα Θέσπιδος, το 1937. Ήμουν παιδί τότε κι απ’ ό,τι μου έλεγαν, μετά στο τέλος της παράστασης είχα σηκωθεί όρθιος, χειροκροτούσα και έστελνα φιλιά στην πρωταγωνίστρια. Δεν σκόπευα να γίνω ηθοποιός αλλά όταν έγινα δεν εγκατέλειψα ποτέ το θέατρο».

Το επαγγελματικό ξεκίνημα του Γιώργου Μοσχίδη στο θέατρο έγινε το 1952 με το Θίασο Αρώνη- Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο» και στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές και σημαντικές δουλειές με γνωστές θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Σημαντική ήταν η διαδρομή του και, στο σινεμά ξεκινώντας το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Άνθρωπος με φλεγματικό χιούμορ ο Γιώργος Μοσχίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.