Hollywood on Stage! Οι αθηναϊκές σκηνές γεμίζουν αστέρια…

Φέτος οι διασκευές οσκαρικών ταινιών έχουν την τιμητική τους -πιο πολύ από ποτέ- στις αθηναϊκές σκηνές.

Hollywood on Stage! Οι αθηναϊκές σκηνές γεμίζουν αστέρια…

Στις σκηνές της Αθήνας συναντάμε φέτος πληθώρα διασκευών γνωστών ταινιών που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν μάλιστα δυνατό οσκαρικό άρωμα.

«Τζάσμιν»

Hollywood on Stage! Οι αθηναϊκές σκηνές γεμίζουν αστέρια… - εικόνα 1

Ένα υπαρξιακό roller coaster βιώνει στη σκηνή η Ελένη -«Τζάσμιν»- Ράντου που υπογράφει, με τη σύμφωνη γνώμη του Γούντι Άλεν και σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, την θεατρική εκδοχή της «Blue Jasmine» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Διάνα (Από 1/11). Η πλούσια νεοϋορκέζα Τζάσμιν (ρόλος που εξασφάλισε στην σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της), μετά την διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της.

Έτσι, μετακομίζει στο σπίτι της αδερφής της σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που εκείνη ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άνθρωπο μισητό για τη Τζάσμιν, γεγονός που προκαλεί συγκρούσεις και οδηγεί σε καταστάσεις εκτός ελέγχου. Οι Μάξιμος Μουμούρης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Παντελής Δεντάκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος πρωταγωνιστούν σε μία ιστορία όπου το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν. Ποιες θα είναι άραγε οι συνέπειες; Η συνέχεια επί σκηνής…

«Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

Hollywood on Stage! Οι αθηναϊκές σκηνές γεμίζουν αστέρια… - εικόνα 2

Ο ευρηματικός Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί ξανά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αυτήν τη φορά στην θεατρική διασκευή του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» (Από 26/10). Μία φανταστική ιστορία, εμπνευσμένη από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την εποχή της ακμής του αγγλικού θεάτρου, θεατρική μεταφορά της ταινίας του 1998 «Shakespeare in love» που κέρδισε 7 Όσκαρ (!), ανεβαίνει στη σκηνή με πρωταγωνιστές τους Έλλη Τρίγγου, Γιώργο Κοψιδά, Δήμητρα Λημνιού, Νίκο Ορφανό, Σωκράτη Πατσίκα, Γιάννη Ποιμενίδη, Ιβάν Σβιτάιλο κ.ά. Διασκευασμένο για το θέατρο από τον βραβευμένο Άγγλο θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Λι Χολ, το έργο αποτελεί «φόρο τιμής» προς το ίδιο το θέατρο.

Με φόντο την ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο, όπως επιζητούν οι πάτρωνές του. Την βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του και φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός σε μια εποχή που η υποκριτική αποτελεί αυστηρά ανδρικό προνόμιο. Έτσι, μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να ανέβει στο θεατρικό σανίδι και μία τρυφερή ιστορία αγάπης ξεκινά ανάμεσα τους…

«Η συμμορία των πέντε»

Hollywood on Stage! Οι αθηναϊκές σκηνές γεμίζουν αστέρια… - εικόνα 3

Ο Γιάννης Κακλέας, φέτος, επιμένει κινηματογραφικά ανεβάζοντας και την «Συμμορία των πέντε» («The Ladykillers») στο θέατρο Κιβωτός. Μία κωμωδία -κλασικό δείγμα βρετανικού χιούμορ- με φιλμ-νουάρ χαρακτήρα που περιγράφει το σχέδιο για την «τέλεια» ληστεία με πρωταγωνιστές τους Θανάση Τσαλταμπάση, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστα Αποστολάκη, Στέλιο Πέτσο, Κώστα Φλωκατούλα και Στέλιο Ιακωβίδη.

Ένα σχέδιο που πάει κατά διαόλου όταν καταρρέει η κάλυψη των μελών της συμμορίας, που έχουν νοικιάσει μία σοφίτα, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, δήθεν για να κάνουν πρόβες. Η γλυκιά και ανυποψίαστη σπιτονοικοκυρά, που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της, μπλέκεται άθελα της στα πόδια τους με απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές συνέπειες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

  • Αισθηματική κομεντί
  • Διάρκεια: 150 '

Βασισμένο στην οσκαρική ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (1998), είναι ένα έργο-φόρος τιμής στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην εποχή του αλλά και στο ίδιο το θέατρο.

Η συμμορία των πέντε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια ετερόκλητη πενταμελής συμμορία σχεδιάζει μια ληστεία με τη βοήθεια μιας ανυποψίαστης, καλόκαρδης γριούλας, σε μία από τις κλασικότερες μαύρες κωμωδίες που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο.

Τζάσμιν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 135 '

Η θεατρική διασκευή της Ελένης Ράντου, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, πάνω στο σενάριο του «Βlue Jasmine» του Γούντι Άλεν, η οποία πραγματεύεται το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

Διάνα

Ιπποκράτους 7

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.