To 15o «Αναλόγιο» φέρνει την ποιητική και την πολιτική στη σκηνή

Το αγαπημένο αθηναϊκό φεστιβάλ επιστρέφει στοχεύοντας στον πυρήνα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

To 15o «Αναλόγιο» φέρνει την ποιητική και την πολιτική στη σκηνή

«Ποιητική και πολιτική στο σύγχρονο θέατρο» είναι το θέμα του «Φεστιβάλ Αναλόγιο 2018» που επιστρέφει για 15η συνεχή χρονιά υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Σίσσυς Παπαθανασίου και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της Ουνέσκο, που υπηρετεί σταθερά τη δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους του θεάτρου και την ανταλλαγή γνώσης και πρακτικής στο χώρο των παραστατικών τεχνών.

Η νέα καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί το επίκεντρο του επιτυχημένου θεσμού που στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας, του θεατρικού λόγου, της θεατρικής γραφής και θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στη Σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο θέατρο Σταθμός, στο TAF | The art foundation, στο Poems & Crimes Art Bar, καθώς και σε δημόσιους και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη και το Πάρκο Θησείου.

To 15o «Αναλόγιο» φέρνει την ποιητική και την πολιτική στη σκηνή - εικόνα 1
«Επέκεινα», σκηνοθεσία Σοφία Δερμιτζάκη

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει την παρουσίαση νέων θεατρικών έργων ελλήνων συγγραφέων αλλά κι ένα ειδικό αφιέρωμα στη διεθνή δραματουργία, με τίτλο «Drama across borders: International Playwrights at the ANALOGIO FESTIVAL». Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστούν έργα και παραστάσεις από έξι διαφορετικές χώρες, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Ν. Κορέα, Ν. Αφρική, Ρουμανία. Παράλληλα, ένας κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο «Libraries as gardens», τρέχουν παράλληλα με το φεστιβάλ, με έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις και τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, ενώ φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα παρουσίασης ελληνικών παραστάσεων για τους ξένους φιλοξενούμενους, με στόχο τη γνωριμία και την προώθηση της ελληνικής δραματουργίας και θεατρικής πρακτικής στον διεθνή χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για φοιτητές δραματικών σχολών σε όλες τις παραστάσεις και τους χώρους.

i «Φεστιβάλ Αναλόγιο 2018» | 21-27 Σεπτεμβρίου | analogiofestival.org | fb: analogiofestival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.