Όλα όσα θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και η σύνδεση μας με την πραγματικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού προγράμματος.

Όλα όσα θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή δημιουργία, το πρόγραμμα της σεζόν 2018-19 που μόλις ανακοίνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχει προτάσεις για το κοινό που προβληματίζεται και εστιάζει στο σήμερα, χωρίς να φοβάται την πρόκληση.

Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και η σύνδεση μας με την πραγματικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου σημαντικών δημιουργών όπως οι Krystian Lupa, Daniel Wetzel, Robyn Orlin, William Forsythe, Omar Abusaada και Mohammad Al Attar, Christiane Jatahy, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έκτορας Λυγίζος, Μιχάλης Σιγανίδης.

Πολιτικό, διερευνητικό, μοντέρνο, νεανικό, διεισδυτικό, ανοιχτό στους Αθηναίους και στην τοπική καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και με το βλέμμα στις πρωτοπόρες καλλιτεχνικές ομάδας του εξωτερικού είναι το φετινό πρόγραμμα που διανύει την περίοδο από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Ιουνίου. Τα παραπάνω υπογραμμίζει η Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου με το μήνυμα της: «"Τι σου αρέσει;" Αυτή η ερώτηση αρκεί αν θέλεις να γνωρίσεις κάποιον σε λίγα λεπτά. Σε εμάς αρέσουν η περιέργεια, η απόλαυση, η έκπληξη, η Αθήνα, οι πόλεις, η αδρεναλίνη, η γνώση, η απόκλιση, η δουλειά, η μνήμη, το παρόν, η έμπνευση, οι ιστορίες, οι σχέσεις. Μας αρέσει να πυροδοτούμε συζητήσεις για τα σημαντικά που δεν είναι αυτονόητα, για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Οι κοινές μας λέξεις είναι η σύνδεσή μας».

Όλα όσα θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - εικόνα 1
«New Piece Ι - Since she», Δημήτρης Παπαϊωάννου
Όλα όσα θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - εικόνα 2
«And So You See...», Robyn Orlin

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.