Χρυσές επαναλήψεις ξεκινούν στο Πορεία και το Μέγαρο Μουσικής

Οι θεατρικές παραστάσεις που δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν κορυφαίες παραστάσεις της περσινής σεζόν.

Χρυσές επαναλήψεις ξεκινούν στο Πορεία και το Μέγαρο Μουσικής

Ο χορός των επαναλήψεων ξεκινά από αυτήν την εβδομάδα με δύο έργα που δεν πρέπει να χάσετε, καθώς θα παίζονται για περιορισμένο διάστημα. Ο Δημήτρης Τάρλοου έριξε τη σκηνοθετική του ματιά πάνω στο αυτοβιογραφικό έργο της μητέρας του Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο», απενοχοποιημένα, αντιμετωπίζοντάς το σαν μια εύστοχη κριτική στην αστικής και της εφοπλιστικής τάξης στην Ελλάδα του 1950. Η παράσταση συνεχίζεται στο Πορεία με το ίδιο εξαιρετικό καστ, τους Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου και Χρήστο Μαλάκη, από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μουσικής τα «Μαθήματα πολέμου» του Δημήτρη Λιγνάδη είναι μια πλήρης εισαγωγή στην Ιστορία του Θουκυδίδη. Πλαισιωμένος από μια ομάδα νέων ηθοποιών μάς αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που οι κοινωνίες βρίσκονται μπροστά στη χρεοκοπία των ιδεολογιών, την αμφισβήτηση των αξιών και την άνοδο ακραίων πολιτικών, από Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Χρυσές επαναλήψεις ξεκινούν στο Πορεία και το Μέγαρο Μουσικής - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Μαθήματα Πολέμου

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, που αναδεικνύει το διαχρονικό περιεχόμενο της «τραγωδίας του πολέμου».

Το ευχαριστημένο

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση μέσα από τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της κόρης του (Βραβείο «Διαβάζω», 2009).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.