Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης

Ο Αύγουστος ξεκινάει μ' ένα φεστιβάλ που στοχεύει όχι μόνο να ανοίξει τα σύνορα της τέχνης αλλά και το μυαλό μας.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης

Ο Αύγουστος ξεκινάει μ' ένα φεστιβάλ που στοχεύει όχι μόνο να ανοίξει τα σύνορα της τέχνης αλλά και το μυαλό μας.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 1

Το «All Souls Festival» έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορεύτριας και πολιτιστικής διαχειρίστριας Μαλβίνας Λωρίδα, με στόχο να διευρύνει τα όρια της τέχνης, δίνοντας χώρο κυριολεκτικά και μεταφορικά στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε ένα από εμάς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να εκθέσουν την τέχνη τους, να συνυπάρξουν και να μοιραστούν την πορεία και την αγάπη τους για την τέχνη, με στόχο να δημιουργηθεί μία ισχυρή και ποικιλόμορφη καλλιτεχνική κοινότητα. Στόχος του φεστιβάλ άλλωστε είναι να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στον πολιτισμό αλλά και προβολής της τέχνης τους.

Όπως δηλώνει και το ίδιο το «All Souls Festival», βρήκε το σπίτι του στον Κινητήρα, στην περιοχή της Ακρόπολης, σ’ ένα χώρο που επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά προκειμένου να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις προσβασιμότητας, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλές περιβάλλον που θα καλωσορίσει όλους τους καλλιτέχνες και θα τους φέρει σε επαφή μ’ ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την τέχνη, την κοινοτική δράση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το διήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια που επικεντρώνονται στη δημιουργική διαδικασία, στη θεραπευτική πτυχή των τεχνών και στην εξοικείωση με την αναπηρία, παραστάσεις χορού και θεάτρου από διαφορετικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ατελείωτες ανθρώπινες δυνατότητες με ή χωρίς αναπηρία μέσα από την τέχνη, καθώς και ομιλίες, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κοσμοθεωρίες τους και να εμπνευστούν τρόπους με τους οποίους ο καθένας μας θα μπορέσει να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, θα είναι ανοιχτή προς το κοινό η φωτογραφική έκθεση της Βιβής Χριστοδουλοπούλου.

i Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, Κινητήρας, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, 210 9248328, η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ (παραστάσεις και σεμινάρια) είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα «All Souls Festival»

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 2

Τετάρτη 1 Αυγούστου

18.00 - 20.00 Κινητικός αυτοσχεδιασμός για όλους και όλες
Σεμινάριο με εισηγητές: Άντζη Μητροπούλου & Στέλλα Σπύρου

20.45 - 21.00 «Liminal presents» από τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal

21.00 - 21.15 Αυτοσχεδιασμός από την Ειρήνη Κουρούβανη

21.20 - 22.15 Παρουσίαση από την ομάδα χορού Δαγίπολη

Πέμπτη 2 Αυγούστου

17.00 - 19.00 «Πλησιάζω» Σεμινάριο με εισηγητές: Exis Dance Company

19.30 - 21.30 Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία
Εισηγητές: Labyrinth of Senses

22.00 - 22.20 Παρουσίαση από την ομάδα VSA Hellas

Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία των σεμιναρίων, και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητική αναπηρία, βαρήκοους και κωφούς. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, το All Souls Festival θα παρέχει δωρεάν σνακ και ποτά.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πλανήτης "Solaris" καλεί Κυψέλη

Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξε ο Θοδωρής Αμπαζής για να παρουσιάσει τη site specific παράσταση που εμπνεύστηκε από το διάσημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στανίσλαβ Λεμ με την ομάδα ΟΠΕΡΑ. Μια δουλειά που μας ιντριγκάρει για τέσσερις βασικούς λόγους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/09/2022

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.

Αφοπλιστική "Μήδεια" η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί στο Ηρώδειο

Σε μια μελετημένη δουλειά συνόλου παρουσιάζουν την τελευταία παράσταση της "Μήδειας", ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Μαξίμου.

Οι εκρηκτικοί "Παίχτες" σαρώνουν για δεύτερη σεζόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός η sold out παράσταση του Γιώργου Κουτλή με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Μάριος Ποντίκας: Δίνοντας φωνή στο τραύμα της νεότερης Ελλάδας

Εν αναμονή και του νέου ανεβάσματος του έργου του "Γάμος" από το θέατρο Επί Κολωνώ, αποχαιρετούμε τον συγγραφέα που έφυγε πρόσφατα, αφήνοντας μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.