Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης

Ο Αύγουστος ξεκινάει μ' ένα φεστιβάλ που στοχεύει όχι μόνο να ανοίξει τα σύνορα της τέχνης αλλά και το μυαλό μας.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης

Ο Αύγουστος ξεκινάει μ' ένα φεστιβάλ που στοχεύει όχι μόνο να ανοίξει τα σύνορα της τέχνης αλλά και το μυαλό μας.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 1

Το «All Souls Festival» έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορεύτριας και πολιτιστικής διαχειρίστριας Μαλβίνας Λωρίδα, με στόχο να διευρύνει τα όρια της τέχνης, δίνοντας χώρο κυριολεκτικά και μεταφορικά στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε ένα από εμάς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να εκθέσουν την τέχνη τους, να συνυπάρξουν και να μοιραστούν την πορεία και την αγάπη τους για την τέχνη, με στόχο να δημιουργηθεί μία ισχυρή και ποικιλόμορφη καλλιτεχνική κοινότητα. Στόχος του φεστιβάλ άλλωστε είναι να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στον πολιτισμό αλλά και προβολής της τέχνης τους.

Όπως δηλώνει και το ίδιο το «All Souls Festival», βρήκε το σπίτι του στον Κινητήρα, στην περιοχή της Ακρόπολης, σ’ ένα χώρο που επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά προκειμένου να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις προσβασιμότητας, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλές περιβάλλον που θα καλωσορίσει όλους τους καλλιτέχνες και θα τους φέρει σε επαφή μ’ ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την τέχνη, την κοινοτική δράση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το διήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια που επικεντρώνονται στη δημιουργική διαδικασία, στη θεραπευτική πτυχή των τεχνών και στην εξοικείωση με την αναπηρία, παραστάσεις χορού και θεάτρου από διαφορετικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ατελείωτες ανθρώπινες δυνατότητες με ή χωρίς αναπηρία μέσα από την τέχνη, καθώς και ομιλίες, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κοσμοθεωρίες τους και να εμπνευστούν τρόπους με τους οποίους ο καθένας μας θα μπορέσει να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, θα είναι ανοιχτή προς το κοινό η φωτογραφική έκθεση της Βιβής Χριστοδουλοπούλου.

i Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, Κινητήρας, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, 210 9248328, η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ (παραστάσεις και σεμινάρια) είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα «All Souls Festival»

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 2

Τετάρτη 1 Αυγούστου

18.00 - 20.00 Κινητικός αυτοσχεδιασμός για όλους και όλες
Σεμινάριο με εισηγητές: Άντζη Μητροπούλου & Στέλλα Σπύρου

20.45 - 21.00 «Liminal presents» από τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal

21.00 - 21.15 Αυτοσχεδιασμός από την Ειρήνη Κουρούβανη

21.20 - 22.15 Παρουσίαση από την ομάδα χορού Δαγίπολη

Πέμπτη 2 Αυγούστου

17.00 - 19.00 «Πλησιάζω» Σεμινάριο με εισηγητές: Exis Dance Company

19.30 - 21.30 Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία
Εισηγητές: Labyrinth of Senses

22.00 - 22.20 Παρουσίαση από την ομάδα VSA Hellas

Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία των σεμιναρίων, και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητική αναπηρία, βαρήκοους και κωφούς. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, το All Souls Festival θα παρέχει δωρεάν σνακ και ποτά.

Το «All Souls Festival» έρχεται να διευρύνει τα όρια της τέχνης - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".