Φρέσκες χορευτικές ιδέες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί αφήνουν το στίγμα τους στην Πειραιώς 260 με τρεις περφόρμανς που εξερευνούν τη γλώσσα του σύγχρονου χορού.

Φρέσκες χορευτικές ιδέες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί αφήνουν το στίγμα τους στην Πειραιώς 260 με τρεις περφόρμανς που εξερευνούν τη γλώσσα του σύγχρονου χορού.

«La Plaza»

Φρέσκες χορευτικές ιδέες στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 1

Το καλλιτεχνικό δίδυμο El Conde de Torrefiel, από τους διεθνούς φήμης δημιουργούς, Tanya Beyeler (Ελβετία) και Pablo Gisbert (Ισπανία) με έδρα τη Βαρκελώνη, συστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσα από το έβδομο κατά σειρά έργο του που συνδυάζει το κείμενο, τις εικαστικές τέχνες και τη χορογραφία. Η σύλληψη του έργου προέκυψε σε συνεργασία με τους έξι ερμηνευτές, σ’ ένα κυκλικό σκηνικό που παραπέμπει σε δημόσια αγορά, όπου το άτομο συνυπάρχει με την ιστορία και τη συλλογική μνήμη. Σε αυτό το πλαίσιο, το δίδυμο διερευνά την έννοια του χωροχρόνου, προσεγγίζοντας τα φυσικά όρια που θέτει ο χώρος και τις φυσικές δυνάμεις που καθορίζουν τις ζωές μας μέσα σε αυτόν. Στην παράσταση συμμετέχουν και Έλληνες χορευτές και περφόρμερ έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα. (30/6-1/7)

«Sing the positions»

Φρέσκες χορευτικές ιδέες στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 2

Ο Γιάννης Μανταφούνης επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών, αυτήν τη φορά με παρτενέρ τη Μανόν Παρέν. Όπως και οι άλλες χορογραφίες του, έτσι κι αυτή αποπνέει μια ευδαιμονική αίσθηση ελευθερίας και βασίζεται στη σκηνική επικοινωνία και συνενοχή των πρωταγωνιστών. Η έκπληξη εδώ είναι η παρουσία και χρήση της μουσικής. Η παράστασή τους συνδυάζει το χορό με τη συναυλία βαδίζοντας από την όπερα μέχρι την πειραματική μουσική και πάλι πίσω. Βασισμένοι στη διττή τους καλλιτεχνική υπόσταση και τη δική τους μεθοδολογία αυτοσχεδιασμού, δημιουργούν επί σκηνής μια σύνθεση αποτελούμενη από χορευτικά και ηχητικά-μουσικά συμβάντα με οδηγό ένα ανοιχτό σενάριο. (1-3/7)

«Δωμάτια»

Φρέσκες χορευτικές ιδέες στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 3

Χορεύτριες, χορογράφοι και πάνω απ’ όλα δημιουργοί, η Ηρώ Αποστολέλλη και η Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, νέες και ανερχόμενες παρουσίες στον σύγχρονο ελληνικό χορό δίνουν το στίγμα τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Χορογραφούν και χορεύουν, έχοντας μαζί τους τρεις ακόμα ερμηνεύτριες (τις Κατερίνα Λιόντου, Δανάη Παπαζιάν, Μαρία Φουντούλη), την παράσταση με τίτλο «Δωμάτια». Με τον αυτοσχεδιασμό ως βασικό εργαλείο εμβαθύνουν στο «προσωπικό τους λεξιλόγιο» υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. (28-29/6).

Περισσότερες πληροφορίες

Δωμάτια

  • Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Εμβαθύνοντας στο προσωπικό της λεξιλόγιο, κάθε χορεύτρια αρθρώνει την κίνηση ως λόγο, ενώπιον των υπολοίπων και πάντα σε σχέση μαζί τους, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Sing the positions

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Η αίσθηση χαράς και παιδικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της δουλειάς, που ακροβατεί μεταξύ χορευτικής παράστασης και συναυλίας.

La plaza

  • Σύγχρονος Χορός

Το καλλιτεχνικό ζευγάρι επιχειρεί μια σύνδεση ανάμεσα στο κείμενο, στις εικαστικές τέχνες και στη χορογραφία, σε μια παράσταση που διερευνά την έννοια του χωροχρόνου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.