Χοροθεατρική «Βαβέλ» από την Οκτάνα

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τη «Βαβέλ» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Χοροθεατρική «Βαβέλ» από την Οκτάνα

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τη «Βαβέλ» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Χοροθεατρική «Βαβέλ» από την Οκτάνα - εικόνα 1

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της «Αρκαδίας», η Οκτάνα, η χοροθεατρική ομάδα που ίδρυσε το 1990 ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος, επιστρέφει με τη νέα της δουλειά η οποία εμπνέεται από τον βιβλικό μύθο της Βαβέλ. Ο χορογράφος που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί το συμβολισμό προκειμένου να μας κινητοποιήσει σε σχέση με την ανάκτηση του χαμένου χρόνου και την επαφή με τον αληθινό μας εαυτό. Χορεύουν η Μαρκέλλα Μανωλιάδη, ο Μιχάλης Κριεμπάρδης, ο Γιάννης Μίχος και ο Χρήστος Στρινόπουλος. Η «Βαβέλ» θα παιχτεί από 29/5 έως 1/6 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Περισσότερες πληροφορίες

Βαβέλ

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Αντηχώντας μακρινά τον βιβλικό μύθο για τον Πύργο της Βαβέλ, η παράσταση μιλά για το θρίαμβο, την ύβρη, την τιμωρία, την καταστροφή και την αυτογνωσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2022

Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης "Κατάστρωμα Α" με τον Γιάννη Κότσιρα στο Ακροπόλ

Μαζί με τους ηθοποιούς Γιώργο Γάλλο, Άρης Τρουπάκης και Νάνσυ Μπούκλη, ταξιδεύουν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες.

"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο", "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω".

Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς συμπράττουν σε μια παράσταση για τον Σεφέρη

Mία μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων στο θέατρο Ελέρ.

Δίνουμε "Τα ρέστα μας" για stand up comedy του Γιώργου Καραμανλή και του Μιχάλη Πρέκα

Οι ανερχόμενοι κωμικοί ενώνουν τα καλύτερα αστεία τους και δίνουν ρέστα στη σκηνή του Nomads Athens με ελεύθερη είσοδο.

"Εφημερία": Η πολυσυζητημένη κουκλοθεατρική παράσταση για ενήλικες συνεχίζει

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού φέρνει την ομάδα Κέντρο Βάρους ξανά στη σκηνή του Faust με την κουκλοθεατρική παράσταση "Εφημερία" που ενθουσίασε το ενήλικο κοινό.

Σταύρος Τσακίρης: "Οι ίδιοι εξουσιαστές οπλίζουν το χέρι του θύτη και οι ίδιοι δημιουργούν το θύμα στήνοντας τους το ίδιο δόκανο"

Με νέα διάθεση και ανανεωμένη ματιά προσέγγισε ο Σταύρος Τσακίρης τον "Βόιτσεκ" ο Γκέοργκ Μπίχνερ. Διαβάστε όσα μας είπε με αφορμή τις παραστάσεις στο θέατρο Πόλη.